مسکن، کلید تحقق شعار سال ۱۴۰۴/ سرمایهگذاران در شرایط فعلی تمایلی به سرمایهگذاری ندارند

در آستانه سال 2 ، شعار “سرمایه گذاری برای تولید” به عنوان مسیر اقتصاد کشور انتخاب شده است. تحقق این شعار نیاز به مشارکت و همگرایی همه بخش های اقتصادی دارد. در این میان ، صنعت مسکن ، به عنوان یکی از محورهای اصلی رشد اقتصادی ، نقش بی نظیری در عملکرد این شعار دارد.
بخش مسکن همیشه به عنوان یکی از ستون های اساسی اقتصاد ایران شناخته شده است. این صنعت با رشته های صنعتی و خدماتی رابطه گسترده و مستقیم دارد و از یک سو با ایجاد اشتغال و حرکت به چرخه اقتصادی ، تأثیرات قابل توجهی بر اقتصاد کلی کشور دارد.
تحقق شعار سال نیاز به نگاه استراتژیک به بخش مسکن دارد
در وضعیت فعلی اقتصاد ایران ، تحقق شعار سال نیاز به دیدگاه استراتژیک از بخش مسکن دارد. سرمایه گذاری در این بخش می تواند به عنوان موتور پیشرانه ای برای فعال سازی زنجیره تولید باشد. از طرف دیگر ، رونق مسکن می تواند تقاضا برای صنایع مرتبط و در نتیجه رونق تولید در سایر بخش ها را افزایش دهد.
با این حال ، بازار مسکن کشور در ماه های اخیر با چالش های بی شماری روبرو شده است. نوسانات قیمت ، کاهش قدرت خرید مردم و عدم قطعیت اقتصادی همه عواملی هستند که می توانند در تحقق شعار سال نقش این بخش را تحت تأثیر قرار دهند. در چنین شرایطی ، نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق و ارائه راه حل های عملی بیشتر و بیشتر احساس می شود.
در همین راستا ، آلیرزا سارادی ، کارشناس بازار مسکن در مصاحبه با مقدار وی نقش مسکن را در تحقق شعار سال ، “سرمایه گذاری برای تولید” بررسی کرد و به مکان ویژه در بخش مسکن در اقتصاد کشور اشاره کرد: مسکن همیشه یکی از تأثیرگذارترین بخش های اقتصاد ایران بوده است. به طوری که رونق یا رکود این بخش به طور مستقیم بر همه مناطق کشور تأثیر می گذارد.
کارشناس بازار مسکن گفت که در شرایط فعلی ، اقتصاد این کشور در وضعیت ویژه ای قرار دارد و اظهار داشت: “اقتصاد ما در حال حاضر در عدم اطمینان است.” این شرایط پیش بینی آینده بازار مسکن را ممکن نکرده است.
وی گفت: “اگرچه می توان همان تجزیه و تحلیل تأثیر رونق مسکن بر اقتصاد را تکرار کرد ، اما همه این تحلیل ها تحت تأثیر تحولاتی هستند که ممکن است در روزهای آینده رخ دهد.” به همین دلیل ، پیش بینی های طولانی مدت ارائه نمی شود.
وی با توجه به استراتژی های تحقق شعار سال در بخش مسکن ، تأکید کرد: استراتژی های سنتی مانند تسهیلات بانکی در سالهای گذشته پاسخگو نبوده است. عامل اصلی که می تواند در بخش مسکن تغییر ایجاد کند ، جذب سرمایه در بخش خصوصی است. با این حال ، اکنون زمان خوبی برای این سرمایه گذاری ها نیست.
کارشناس بازار مسکن گفت: “ما باید تا ماه مه و ژوئن امسال صبر کنیم تا جهت گیری بازار را تعیین کنیم.” بررسی آمار مجوزهای ساختمان صادر شده در پایان سال نشان می دهد که سرمایه گذاران بخش خصوصی محتاط هستند و تمایلی به سرمایه گذاری در عدم اطمینان ندارند.
با تأکید بر نقش دوگانه مسکن در اقتصاد ، مرز گفت: “مسکن هر دو را تحت تأثیر قرار می دهد و بر اقتصاد تأثیر می گذارد.” در شرایط فعلی که اوضاع نسبتاً شفاف نیست ، بخش مسکن نقش تأثیرگذار تری دارد و منتظر است تا بسیاری از موضوعات روشن شود.
کارشناس بازار مسکن معتقد است که بخش خصوصی تا زمان ادامه عدم اطمینان در بخش مسکن اقدامات قابل توجهی نخواهد کرد.
پایان پیام/
منبع : میزان