بررسی حقوقی و کیفری رفتارهای مجرمانه، ناهنجاریهای اخلاقی و قانونگریزی تماشاگران در ورزشگاهها

در سالهای اخیر ، استادیوم های این کشور شاهد افزایش نگران کننده سوءاستفاده و رفتارهای خشونت آمیز بوده اند. این ناهنجاری ها نه تنها محیط ورزش را آلوده می کند ، بلکه امنیت ذهنی بازیکنان ، مربیان و تماشاگران را نیز تهدید می کند.
یکی از نمونه های اخیر توهین های تکرار شده علیه آلایرزا بیرانونددروازه بان تیم ملی فوتبال ایران و تراکتور مدتهاست که در استادیوم ها عرف زشت بوده است که می تواند به دلیل خروج از بیناند از پرسپولیس و انتقال وی به تراکتور باشد. البته ، مهدی تورابی ، هم تیمی سابق و فعلی خود ، از این امر صرفه جویی نشده است.
همچنین واکنش های نامناسب برخی از مربیان و بازیکنان به این توهین ها ، مانند درگیری حزب با طرفداران ، این امر منجر به تشدید این تنش ها شده است که بازتاب های بسیار منفی و ناگوار در فضای عمومی ایجاد کرده است.
نمونه های دیگر توهین آمیز Phatib ساکت در مقابل یحیی گلمومادی این بعد از پایان بازی نساجی و فولادی بود که منجر به محرومیت کوتاه مدت و مؤثر برای مربی شد. او به تازگی علی رغم عدم موفقیت در پایان دادن به محرومیت خود ، به دنیای مربیگری فوتبال بازگشت و دوباره تیم فوتبال نساجی مازندران را رهبری کرد.
طبق ماده 5 قانون مجازات اسلامیتوهین به افراد ، مانند توهین و استفاده از لفاظی مبتذل ، در صورت عدم ایجاد شبح به شش ضرب و شتم یا مجازات های نقدی محکوم می شود. همچنین شامل رفتارهای نامناسب در اماکن عمومی از جمله استادیوم ها می شود.
کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال موظف است با متخلفین ناظران و مستندات موجود با دقت برخورد کند. احضار Khodadad Azizi به این کمیته می تواند نمونه ای از اقدامات در این زمینه باشد. درگیری ها باید متناسب با شرایط و جنایات هوادار ، مربی و بازیکن باشد.
راه حل های پیشنهادی برای مقابله با ناهنجاری ها:
اما آنچه می توان برای مقابله و متوقف کردن این ناهنجاری ها و اینکه چه راه حل های مؤثر در نظر گرفته می شود ، انجام شود.
آموزش و فرهنگ: برگزاری کارگاه ها و کمپین های آموزشی برای تماشاگران ، بازیکنان و مربیان در مورد رفتارهای حرفه ای و اخلاقی و سازمان فرهنگی مرکز فن و جلوگیری از ورود اوباش به مراکز.
افزایش نظارت ویدیویی: نصب دوربین های پیشرفته در استادیوم ها برای شناسایی و مستند سازی رفتارهای غیر طبیعی و جلوگیری از ورود این رفتارها.
تقویت قوانین و مقررات: بررسی و تشدید قوانین رفتارهای غیر طبیعی در استادیوم ها توسط فدراسیون فوتبال برای ایجاد بازدارندگی با هدف مبتنی بر اصلاحات اخلاق و خارج از زمینه کسب مجازات ها
افزایش نیروهای امنیتی و ایجاد سیستم گزارشگری: راه اندازی سیستمی برای گزارش دهی به سرعت و سریع گزارش رفتارهای غیر طبیعی مخاطبان و مقامات.
به منظور حفظ عزت و امنیت ورزش کشور ، ضروری است که مؤسسات مسئول به همراه یکدیگر اقدامات قاطعانه ای در برابر ناهنجاری های ورزشی انجام دهند.
رفتار قضایی متخلفان ، افزایش نظارت و فرهنگ می تواند به بهبود فضای استادیوم و ارتقاء سطح اخلاقی ورزش کشور کمک کند.
باشگاه ها موظفند مسئولیت رفتار هواداران خود را بر عهده بگیرند. آموزش فرهنگی و تعیین چارچوب اخلاقی برای هواداران می تواند نقش موثری در جلوگیری از توهین داشته باشد.
- بیشتر بخوانید:
- صفر تا 5 بررسی حقوقی کمیته رفتار Biranvand/ از احتمال حبس دروازه بان به شکست فدراسیون فوتبال
در لیگ های اروپایی (مانند پریمیر لیگ بریتانیایی یا بوندس لیگا) ، هوادارانی که مرتکب نژادپرستی یا رفتار نژادپرستانه می شوند ، با مجازات های مادام العمر و حتی پیگرد قانونی روبرو خواهند شد. مدل سازی این ساختارهای انضباطی می تواند مؤثر باشد.
رسانه ها ، صفحات و فضای مجازی نیز باید به جای اینکه فضای استرس زا را انجام دهند ، نقش آرامش بخش ای داشته باشند. مشاهده و برخورد با حسابهای تحریک کننده در فضای مجازی که باعث تحریک توهین می شود نیز ضروری به نظر می رسد.
از طرف دیگر ، نهادینه کردن فرهنگ “اخلاق ورزشی” از سنین پایین می تواند نقش مهمی در آموزش هواداران آینده داشته باشد و نقش آموزش در مدارس و دانشگاه ها نباید بی اهمیت باشد.
تهدید هالیگانیسم در فوتبال ایران با چاشنی خرابکاری و متخلفین قانون در پوشش هواداران ، بازیکنان و مربیان!
رفتارهایی مانند توهین ، درگیری جسمی ، نابودی اموال عمومی یا تحریک هواداران نمونه بارز هالیگانیسم ورزشی است.
معضل این همچنین به معنای نابودی کنترل نشده اشیاء ارزشمند یا آثار باستانی فرهنگی یا املاک عمومی است که یک ناهنجاری اجتماعی محسوب می شود و دلایل زیادی برای آن ارائه می دهد.
در خارج از چارچوب اخلاقی و قانونی که در ماه های اخیر در برخی از استادیوم های ایرانی اتفاق افتاده است ، بسیار شبیه به پدیده خطرناک “هالیگانیسم” است. پدیده ای که سالها امنیت ورزش در اروپا را تهدید کرده و برای مقابله با آن تهیه شده است.
مدت هولیوم (Hooliganism) به ویژه در فوتبال اروپا به ویژه در فوتبال اروپا شناخته شده است و از طرف گروهی از مخاطبان به عنوان ساختاری ، تحریک آمیز و تحریک شده است. امروزه برخی از علائم این پدیده در تعدادی از استادیوم های ایرانی یافت می شود که در صورت کنترل با اقدامات پیشگیرانه ، قضایی و فرهنگی ، به یک بحران تبدیل می شوند.
استراتژی های حقوقی و قضایی برای مقابله با بحران اخلاقی در ورزشگاه ها
افزایش پوشش دوربین مدار بسته در ورزشگاه ها برای مشاهده چهره ها و شناسایی عوامل سوء استفاده و خشونت
استفاده از فن شناسه (شناسه فن): مانند کشورهای اروپایی ، برای جلوگیری از ورود مجرمان به ورزشگاه ها
دادخواست ویژه برای جنایات در داخل استادیوم ها با همکاری مقامات اجرای قانون و قضایی
اقتدار و الزام قانونی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال را برای صدور احکام مؤثر و بازدارنده افزایش دهید
مصوبات شورای امنیت استان در مورد امنیت رویدادهای ورزشی
استادیوم ها سمبل فرهنگی جامعه هستند و نباید به مکانی برای تخلیه و ترویج بی اخلاقی تبدیل شوند. تحکیم پدیده توهین ، خشونت و هالیگانیسم نیاز به یک رویکرد جامع مبتنی بر قانون ، اخلاق اسلامی و قانونگذاری قضایی دارد. در طول راه ، هر دو طرفداران ، مقامات و سرپرستان باید برای حفظ عزت و امنیت این ورزش مسئولیت و هماهنگ باشند.
در حقوق جزا ایران ، رفتارهای زیر نیز تحت پیگرد قانونی قرار می گیرد:
به جای توهین (ماده 2 قانون مجازات اسلامی)
حداکثر 2 ضربه شلاق یا مجازات
تهدید به ضرب و شتم یا توهین به مقامات یا شخصیت های ملی (مواد 1 و 2)
از سه ماه و یک روز تا شش ماه حبس یا مجازات
اختلال در سفارش عمومی (توجه 1)
حبس از 6 ماه تا یک سال و حداکثر 5 ضربه شلاق
گسترش رفتارهای غیراخلاقی در استادیوم های کشور ، به ویژه توهین های عمومی به بازیکنان و مربیان ، به یکی از بحران های جدی اخلاقی و امنیتی در ورزش ایران تبدیل شده است و نشانه ای نگران کننده از شکل گیری پدیده هالیگانیسم در ورزش کشور است. پدیده ای که نیاز به عزم جدی قانونی و قضایی دارد.
تحقیقات حقوقی و جنایی از رفتار جنایی در استادیوم
طبق قانون مجازات اسلامی ، بسیاری از این رفتارها تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند:
ماده 2 قانون مجازات اسلامی:
توهین به افراد (حتی بدون ذکر) در اماکن عمومی ، حداکثر 2 ضربه شلاق یا پرداخت پول نقد.
ماده 2 قانون مجازات اسلامی:
توهین به کارمندان دولت ، مقامات یا شخصیت های ملی ، حبس از سه تا شش ماه یا مجازات های نقدی.
ماده 2 قانون مجازات اسلامی:
اختلال در نظم عمومی و ایجاد سر و صدا در اماکن عمومی ، حبس از سه ماه تا یک سال و حداکثر 5 ضربه شلاق.
ماده 2 قانون مجازات اسلامی:
نسبت به موارد اشتباه یا توهین آمیز به دیگران ، حبس از یک ماه به یک سال یا حداکثر 5 ضربه شلاق.
این مواد قانونی برای هر دو گروه از طرفداران و افراد حاضر در این زمینه (بازیکنان و مربیان) قابل اجرا است. در مواردی که جرایم در زمینه فضای مجازی رخ می دهد ، قانون جرم رایانه ای وارد می شود.
پایان پیام/
منبع : میزان