بهداشت و خانواده

سالانه ۲ هزار حلزون شنوایی کاشت می‌شود/ شناسایی ۹۷ درصد مشکلات شنوایی با غربالگری

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز دوشنبه در همایش ملی «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت از گوش و شنوایی»، افزود: عدالت در سلامت حکم می‌کند که توجه بیشتری به مشکلات افراد ناشنوا و کم شنوا داشته باشیم چراکه انسان سالم زیرساخت توسعه کشور است و باید یک شبکه برای آموزش، پیشگیری و درمان ایجاد کنیم.

وی اظهار کرد: آمار افراد مبتلا به کم‌شنوایی در جهان حدود ۶۳۰ میلیون نفر است که پیش بینی می شود این تعداد در سال ۲۰۵۰ به ۹۳۰ میلیون نفر برسد که نشاندهنده آمار فزاینده مشکلات شنوایی است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: آمار نوزادان مبتلا به مشکلات شنوایی در کشور ۳.۹ نفر به ازای هر یک هزار تولد است که البته ۹۷ درصد مشکلات گوش و شنوایی با اقدام به موقع و غربالگری شناسایی می‌شود.

ظفرقندی با تاکید بر اینکه اگر مردم یک کشور سالم نباشند شاهد تحمیل عوارض و هزینه‌های متعددی از جمله انسداد مسیر توسعه خواهیم بود، بسته می‌شود، اظهار کرد: موضوع مشکلات شنوایی می‌بایست در مدارس بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم مبتلایان را شناسایی کنیم.

به گفته وی، درصد قابل توجهی از کودکان پس از ورود به مدرسه متوجه عارضه شنوایی خود می شوند که این رقم حدود ۲.۵ درصد نسبت به کل است که با آموزش، پیشگیری و درمان می‌توان ضمن ارتقای سواد عمومی سلامت از بروز این قبیل عارضه ها پیشگیری کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر پوشش بیمه ای هزینه های سلامت، گفت: نقش بیمه ها در درمان کم شنوایی و ناشنوایی قابل توجه است و تلاش می کنیم با گسترش حمایت های بیمه ای ، سهم پرداختی مردم برای هزینه های درمان کاهش یابد.

ظفرقندی افزود: پوشش بیمه ای سمعک باید در شورای عالی بیمه سلامت بررسی شود که به زودی در شورا مطرح و تصمیم گیری خواهد شد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا