دولت صرفه جویی برق را از خود آغاز کرد/تغییر ساعت رسمی نقش موثری در کاهش مصرف برق دارد

عباس آلیبادی ، در حاشیه مراسم افتتاحیه جشنواره شهید رجائی ، برنامه ها و چالش های صنعت برق کشور را در حاشیه افتتاح جشنواره شهید رجائی ، با استناد به انرژی ، یکی از مهمترین حقایق در این زمینه بیان کرد.
وی با اشاره به شکاف ملموس بین تولید و مصرف برق در کشور ، گفت: “بی نهایت در صنعت برق یک واقعیت غیرقابل انکار است که در شدت بالای مصرف انرژی به ویژه در بخش خانه نهفته است.”
وزیر انرژی تأکید کرد: برای مدیریت این وضعیت ، برنامه های گسترده ای در دستور کار قرار دارند که هدف اصلی آن بهینه سازی مصرف و اصلاح الگوهای مصرف ، به ویژه در بین مشترکان بالا است.
در همین راستا ، وی گفت: مصرف برق در ایران به مدیریت جدی نیاز دارد و بدون همراهی مردم و اجرای سیاست های اصلاحات ، کاهش افزایش امکان پذیر نیست.
آلیبادی گفت که اقتصاد برق در ایران به اصلاحات جدی نیاز دارد و می گوید: “ما در حال تدوین و اجرای سیاست هایی هستیم که فشار اقتصادی بر شانه های مشترکان کم درآمد وارد نمی کند.” در عین حال ، لازم به ذکر است که مشترکین بالا – اگرچه بزرگ نیستند – از نظر مصرف برق زیاد نیستند و نیاز به حرکت به سمت مصرف بهینه دارند.
وی افزود: امسال برنامه وزارت انرژی برای کنترل مصرف این مشترکین صرفاً توصیه نمی شود. ” دو اقدام خاص ، یکی در زمینه تعرفه و دیگری در کنترل فنی مصرف برق ، در دستور کار قرار دارد. به این ترتیب ، مشترکین با پروفیل بالا یا باید با تغییر الگوی مصرف ، مصرف مازاد خود را از بازار آزاد بدست آورند یا بهینه سازی خود را به دست آورند.
پیگیری Hirmand و برنامه های جایگزین برای تأمین آب سیستان
وزیر انرژی همچنین به موضوع حق هیرمند در هیرمند اشاره کرد و گفت: “مسئله دریافت حق از رودخانه هیرمند از طریق مسیرهای دیپلماتیک و حقوقی به طور جدی دنبال می شود.” تاکنون تنها 5 میلیون متر مکعب از سهم ایران آزاد شده است که تعداد بسیار کمی برای حق قانونی ما است و تلاش برای دستیابی به سهم کامل ایران ادامه دارد.
وی افزود: مطمئناً وزارت انرژی صرفاً به دریافت حق و در زمینه تأمین آب آشامیدنی در منطقه سیستان متکی نیست ، برنامه های اضطراری بی شماری از جمله اجرای پروژه های موقت و انتقال آب از دریای عمان وجود دارد. ” هدف ما تأمین آب پایدار و ایمن برای مردم منطقه است.
صدور 4000 مگاوات مجوز برای نیروگاههای تجدید پذیر
وزیر انرژی گفت که یکی از اصلی ترین راه های مقابله با برق ، توسعه انرژی تجدید پذیر است و گفت: “در حال حاضر 6000 مگاوات برای ساخت نیروگاه های تجدید پذیر ثبت شده است که از این تعداد 6000 مگاوات مجوز صادر شده است و ما سعی می کنیم تا تابستان این تابستان بخشی از این ظرفیت را وارد کنیم.” با پایان سال جاری ، 6000 مگاوات انرژی تجدید پذیر به ظرفیت تولید برق این کشور اضافه می شود.
وی افزود: هزار امتیاز در سراسر کشور برای ساخت نیروگاه های تجدید پذیر مشخص شده است که به دلیل نزدیکی آنها با شبکه های برق ، با کمترین هزینه و زمان به شبکه وصل می شوند. در کنار این زیرساخت ها ، امکانات ویژه ای برای سرمایه گذاران و مجموعه های فعال در این زمینه وجود دارد.
با اشاره به بخشی از این تسهیلات ، آلیبادی گفت: “امکان مصرف برق تولید شده توسط خود این مجموعه ، فروش برق با نرخ جذاب در بورس سبز و صادرات برق در هنگام مصرف غیر پیک بخشی از امتیازات ویژه برای فعالان انرژی تجدید پذیر است.”
نقش مهم تغییر ساعت رسمی کشور در مدیریت مصرف انرژی
وزیر انرژی همچنین به لایحه دو طرفه دولت برای بازگشت ساعت رسمی این کشور اشاره کرد و گفت: “تغییر ساعت رسمی نقش موثری در کاهش مصرف انرژی دارد و امیدواریم که مجمع مشاوره اسلامی موافقت کند که گام مهمی در صرفه جویی در مصرف برق برداشته باشد.”
آلیبادی همچنین به وضعیت نیروگاه های آب در کشور اشاره کرد و گفت: به دلیل شرایط خشکسالی ، نیروگاه های آب با ظرفیت کمتری کار می کنند. با این حال ، در اوج مصرف تابستان ، ما سعی می کنیم از این ظرفیت ها نهایت استفاده را ببریم.
وی همچنین در مورد نیروگاه هسته ای بوشهر گفت: در حال حاضر ، این گیاه به دلیل تعمیرات از مدار خارج است ، اما پس از اتمام مراحل تعمیر به شبکه ملی باز خواهد گشت.
در پایان ، وزیر انرژی تأکید کرد: دولت پس انداز خود را آغاز کرده است و کلیه ادارات موظفند بخشی از انرژی خود را از منابع تجدید پذیر و کاهش مصرف برق تأمین کنند. این رویکرد الگویی برای سایر بخش ها برای غلبه بر بحران در زمینه انرژی و همراه با هم افزایی خواهد بود.
عباس آلیبادی گفت: صنعت برق نیاز به مشارکت عمومی ، مشترکین و سرمایه گذاری در زیرساخت های مدرن دارد و افزود: غلبه بر چالش های موجود بدون برنامه ریزی دقیق و اقدام فوری غیرممکن است. ما به آینده امیدواریم ، اما این امید فقط با همراهی مردم به واقعیت تبدیل می شود.
پایان پیام/
منبع : میزان