بهداشت و خانواده

مشارکت مردم لازمه جامعه سالم/ پسماند تولیدی نشانه اتلاف منابع در ایران

گروه جامعه ایرنا – براساس اعلام ممراجع رسمی ۲۵ درصد بیماری ها در دنیا منتسب به عوامل محیطی است به نحوی که نقش این عوامل از دیر باز در حفظ و ارتقای سلامت مردم کاملا مشهود بوده است، تامین آب و غذای سالم، هوای پاک، خاک سالم و حفاظت از پرتوها از جمله مهم‌ترین فاکتورهای محیط سالم به شمار می روند.

در این راستا و با توجه به اهمیت موضوع، در ایران یک هفته به عنوان هفته سلامت (یکم تا هفتم اردیبهشت‌) تعیین شده که با توجه به موضوعات مرتبط هر روز به یک موضوع اختصاص داده شد که امروز دوم اردیبهشت ماه و دومین روز از این هفته، «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم» شعار این روز تعیین شده است.

استاد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تهران در این زمینه بر نقش حیاتی محیط زیست در سلامت عمومی تاکید کرد و گفت: اگر محیط زیستی سالم نداشته باشیم، قطعا با افزایش شیوع بیماری‌های قلبی‌-عروقی، بیماری‌های تنفسی و سرطان‌ها مواجه خواهیم شد، این موضوع نه تنها سلامت جسمی افراد را تهدید می‌کند، بلکه اثرات اقتصادی، اجتماعی و حتی آزادی‌های فردی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

محمدصادق حسنوند تصریح کرد: وقتی درباره محیط زیست صحبت می‌کنیم، منظورمان فقط هوا نیست، بلکه آب، خاک، منابع غذایی، گونه‌های گیاهی و جانوری را هم شامل می‌شود.

مشارکت مردم لازمه جامعه سالم/ پسماند تولیدی نشانه اتلاف منابع در ایران

حسنوند ادامه داد: مصرف به اندازه از منابع نه تنها باعث کاهش تولید پسماند می‌شود بلکه از اتلاف منابع انرژی، آب و سرمایه نیز جلوگیری می‌کند، به طوری که هر فرد ایرانی به‌طور متوسط روزانه ۷۰۰ گرم پسماند تولید می‌کند و این نشان دهنده اتلاف منابع و تولید آلودگی است.

حذف کیسه‌های پلاستیکی و بسته‌بندی‌های غیرضروری

این استاد دانشگاه با هشدار درباره خطرات میکروپلاستیک‌ها که امروزه به یکی از چالش‌های جهانی تبدیل شده‌ است افزود: تا جای ممکن باید مصرف پلاستیک را کاهش داد، استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای یا چندبار مصرف در خریدهای روزمره، گامی موثر در حفاظت از محیط زیست است.

نقش فعالیت بدنی در کاهش بیماری‌ها

حسنوند همچنین بر ضرورت استفاده کمتر از خودروهای شخصی تأکید کرد و گفت: با پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری در مسیرهای کوتاه، هم سلامت قلبی را افزایش می‌دهیم و هم در کاهش مصرف سوخت، این تغییرات ساده می‌تواند به کاهش بار بیماری‌ها و هزینه‌های تحمیلی به نظام سلامت منجر شود.

وی بر اهمیت اقدامات کوچک و فردی در راستای ارتقای جامعه سالم تاکید کرد و گفت: هر فرد با انتخاب‌های روزمره خود می‌تواند نقشی مهم در حفظ محیط زیست و تأمین سلامت فردی و اجتماعی ایفا کند.

مشارکت مردم لازمه جامعه سالم/ پسماند تولیدی نشانه اتلاف منابع در ایران

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا ضمن اشاره به شعار دومین روز از هفته سلامت «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم» بر اهمیت نقش محیط زیست در سلامت جامعه و ضرورت مشارکت مردمی در حفظ آن تأکید کرد.

فرید عبادی فرد آذر افزود: کیفیت محیط زندگی یکی از عوامل تعیین‌کننده در سلامت جسمی و روانی انسان‌ها است. مشارکت فعال و آگاهانه مردم در حفظ محیط زیست، کاهش آلودگی‌ها و مدیریت صحیح پسماندها، گامی اساسی در جهت تحقق جامعه‌ای سالم و پویا است.

وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران با تکیه بر ظرفیت‌های علمی و تخصصی خود، در کنار مردم و نهادهای مسوول، متعهد به ایجاد و حفظ محیطی ایمن، سالم و پایدار است.

عبادی فرد آذر اظهار امیدواری کرد با همدلی و همکاری جمعی، بتوانیم آینده‌ای روشن و سلامت‌محور برای نسل‌های امروز و فردا رقم بزنیم.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا