دنیای فناوری

چهارمین کنگره بین‌المللی وانا ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ در کیش برگزار می‌شود

مسعود وثوق روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه این رویداد به میزبانی پژوهشگاه رویان و با همکاری سازمان منطقه آزاد کیش و مراکز علمی داخلی و بین‌المللی برگزار می‌شود، اظهار داشت: این پژوهشگاه با هدف شبکه‌سازی علمی در منطقه و جهان، در صدد گسترش ارتباطات علمی با سایر مراکز و دانشگاه‌های کشورهایِ مختلف به خصوص همسایه است تا از این طریق به احیای هویت علمی حوزه وانا کمک شود.

دبیرکنگره وانا بر اهمیت این رویداد در پیشبرد علوم پزشکی تأکید کرد و گفت: این کنگره فرصتی استثنایی برای تسهیل تبادل دانش و شبکه‌سازی میان محققان منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا است همچنین زمینه‌ساز پژوهش‌های مشترک علمی با موضوع سلول‌های بنیادی در پزشکی بازساختی به عنوان شاخه‌ای از کنگره بین‌المللی رویان و با رویکرد پرداختن به آخرین دستاوردهای علمی در پزشکی بازساختی در سطح جهانی و با تمرکز بر کشورهای منطقه وانا (منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا) و در راستای توسعه فعالیت‌های علمی بین‌المللی به خصوص در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا (وانا) است تا از این طریق مرجعیت علمی ایران در منطقه تضمین شود و ارتقا یابد.

وثوق یکی از اهداف تشکیل وانا به عنوان یک شبکه علمی را معرفی ظرفیت‌های علمی ایران و سایر کشورهای منطقه وانا برای جذب محققان بین‌المللی و ایجاد انگیزه و رغبت در آنها برای سفر به این کشورها و انتقال تجربیات علمی به آنها از طریق برقراری ارتباط موثر با مراکز علمی این کشورها بیان کرد.

وی ادامه داد: شبکه علمی وانا که به معنای شبکه علمی غرب آسیا و شمال آفریقاست به کشورهای این حوزه اطلاق می‌شود که در خرداد ۱۴۰۱ راه‌اندازی شده است و تا به امروز سه دوره این کنگره به طور متوالی در سال‌های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ در شهرهای مشهد، اصفهان و ارومیه برگزار شده است.

معاون درمان پژوهشگاه رویان محورهای اصلی این کنگره را در پنج محور ارگونوئیدها و مدل‌سازی بیماری‌ها، رویکردهای نوین در پزشکی سرطان، سلول‌درمانی و ژن درمانی در پزشکی بازساختی، کاربرد هوش مصنوعی و زیست‌شناسی رایانه‌ای در پزشکی بازساختی و مهندسی زیستی در پزشکی بازساختی برشمرد.

وثوق در عین حال از برپایی کارگاه‌های تخصصی در حاشیه این کنگره خبرداد و گفت: کارگاه جامع پزشکی بازساختی، کارگاه جامع کشت سلول‌های بنیادی، کارگاه شبیه‌سازی در حیوانات مزرعه‌ای، کارگاه جامع مهندسی سلول و بافت، کارگاه جامع دامپزشکی نوین و کارگاه بلوغ و لقاح آزمایشگاهی تخمک موش ۶ کارگاهی هستند که برگزار می‌شود.

وی از دیگر برنامه های این کنگره را برگزاری دوره‌های جامع تکنیک های کشت سلول های بنیادی، جامع پزشکی بازساختی، دوره جامع مهندسی سلول و بافت و جامع دامپزشکی نوین از تحقیقات تا بالینی عنوان کرد.

برپایی نمایشگاه محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان

دبیر کنگره وانا درباره اهداف و برنامه‌های جانبی این کنگره هم توضیح داد که این رویداد با هدف توسعه همکاری‌های علمی بین‌المللی و ارایه آخرین دستاوردهای پژوهشی در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی برگزار و در حاشیه این رویداد، نمایشگاهی از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان و دوره‌های آموزشی تخصصی نیز برپا می شود.

وی این را هم اضافه کرد که شرکت برای پژوهشگران به صورت حضوری و مجازی امکان‌پذیر است و علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام و دریافت اطلاعات بیشتر به پایگاه اینترنتی wanascientificnetwork.com یا royan-edu.ir مراجعه کنند.

چهارمین کنگره بین‌المللی وانا ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه در کیش برگزار می‌شود

نگاهی به پیشینه کنگره بین‌المللی وانا

نخستین کنگره بین‌المللی وانا در سال ۱۴۰۱ در مشهد مقدس برگزار و موضوعات اصلی علمی این کنگره در ۶ کارگاه شامل سندروم تخمدان پلی کیستیک، آندرولوژی، شکست لانه گزینی مکرر، میوم رحم، جنین شناسی بالینی و ژنتیک تولید مثل ارایه شد.

دومین کنگره با موضوع زیست فناوری در اردیبهشت ۱۴۰۲ در شهر اصفهان به دلیل میراث غنی فرهنگی و شکوه معماری زیر نظر پژوهشگاه رویان و جهاد دانشگاهی برگزار شد تا زمینه‌ای برای تبادل علمی و همکاری در زمینه زیست فناوری باشد.

در این دوره پروفسور محمدحسین نصراصفهانی به پاس خدمات استثنایی خود در زیست فناوری جایزه معتبر یک دستاورد را دریافت کرد. همچنین این کنگره چندین کارگاه و میزگردهای علمی داشت که این کارگاه با عناوین زیست فناوری کاربردی در صنایع دامی مزرعه، زیست فناوری کاربردی در سلول درمانی ژن و مولکولی، زیست کاربردی در زیست پزشکی بازساختی و آزمایشگاهی و زیست فناوری کاربردی در فناوری کمک باروری برگزار شد.

سومین رویداد هم در اردیبهشت سال گذشته در ارومیه برگزار شد و کارگاه‌هایی به عنوان پیگیری کودکان حاصل از روش‌های کمک‌ باوری، چگونه روش جراحی می‌تواند نتیجه روش‌های کمک باروری را بهبود بخشد، نقش تصویربرداری در نتایج روش‌های کمک باروری، تاثیر عوامل محیطی و سبک زندگی بر نتایج روش‌های کمک باروری، بهینه‌سازی نتایج روش‌های کمک باروری و ملاحظات اخلاقی در نتایج روش‌های کمک باروری هم دایر شد.

چهارمین کنگره بین‌المللی وانا ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه در کیش برگزار می‌شود

دستاوردهای کنگره بین‌المللی وانا

این کنگره به عنوان یک سکوی ضروری برای تقویت همکاری‌های علمی تبادل دانش و پیشرفت فناوری‌های روز عمل می‌کند و بر اهمیت وحدت علمی و فرهنگی میان ملت‌ها تاکید دارد و در عین حال تلاش‌های بی‌وقفه دانشمندان و محققانی را که برای بهبود رفاه انسان اختصاص داده‌اند را به نمایش بگذارد.

این طرح‌ها از مرزهای جغرافیایی قومیت‌ها و مذاهب فراتر می‌روند تا دنیای بهتر برای همه ایجاد کنند. جنبه بشر دوستانه وانا در کنار پدیده جهانی شدنی یکی از مهمترین دستاوردهای آن است.

این کنگره نه تنها به پیشرفت دانش فناوری در زمینه تخصصی کمک می‌کند بلکه ارزش‌های جهانی مانند همبستگی احترام متقابل و همدلی را ترویج می‌کند. این اصول کنگره‌ای وانا را به عنوان یک ابتکار جهانی که آینده روشن‌تر و مرفه‌تر را برای بشریت متصور است، قرار می‌دهد.

پس از همه‌گیری کووید تغییرات قابل توجهی در نحوه ساماندهی رویدادهای علمی ایجاد شده است و بسیاری از آنها به فرمت‌های مجازی یا ترکیبی تبدیل شده‌اند در نتیجه کنگره بین‌المللی وانا در قالب ترکیبی برگزار شد تا به متخصصان و محققان مناطق مختلف وانا که قادر به سفر و حضور فیزیکی در این رویدادها نبودند امکان حضوری از طریق سکوهای برخط را ارائه دهد.

این کنگره‌ها با استفاده از فناوری‌های پیشرفته و تسهیل جلسات برق خط حضوری گام‌های مهمی در ارتقای همکاری های بین‌المللی در علم و تحقیق برداشتند و فرصت‌های جدیدی برای پیشرفت زیست‌شناسی تولید مثل سلول‌های بنیادی و زیست فناوری در منطقه ایجاد کردند و در این کنگره‌ها دبیرخانه شبکه بین‌المللی وانا به مدیریت مرکز آموزش بین‌المللی رویان به طور رسمی شبکه علمی وانا را تاسیس کرد و از تمام متخصصان پژوهشگران و دانشجویان منطقه وانا دعوت کرد تا به عنوان اعضا به این نهاد علمی بپیوندند.

این کنگره‌ها گام مهمی در تقویت همکاری های علمی منطقه‌ای و بین‌المللی پیشرفت علمی در زمینه‌های سلول‌های بنیادی زیست فناوری و پزشکی تولید مثل و کمک به پیشرفت جامعه علمی و پزشکی داشته و دارد.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا