شتاب در جذب سرمایهگذاری نفتی با مصوبه جدید شورای اقتصاد

طبق گفته های شانا ، سید حمید پورمهامدی امروز (سه شنبه 2 مه) در مراسم افتتاحیه رویداد ملی “تحول و توسعه صنعت نفت و گاز ایران” ، با ستایش از حضور متخصصان و ذینفعان صنعت نفت به عنوان منبع پراید و گفت: “نفت در این زمینه ها اغراق آمیز است که آیا آنها در قلب و گسترش این کشور هستند. دفاتر و شرکت های بخش خصوصی.
وی با اشاره به موقعیت ژئوپلیتیکی و زیرساخت های حمل و نقل ، گفت: ایران دارای یک مزیت استراتژیک در تجارت دریایی و انتقال انرژی ، با 2 کیلومتر مرز آب و در راهروهای شمال و شرق غربی واقع شده است. تنوع بنادر و توسعه زیرساخت های ریلی همچنین پایه و اساس توسعه سرمایه گذاری در صنعت نفت و سایر مناطق را فراهم می کند.
نفت در پارچه تاریخ و تمدن ایران
رئیس سازمان بودجه و برنامه ریزی دولت به منابع انسانی این کشور اشاره کرد و گفت: ایران یکی از پیشگامان آموزش منابع انسانی در زمینه مهندسی است. هر دو ایرانی های داخلی و تحصیل کرده در سراسر جهان پایتخت ارزشمندی برای توسعه صنعت نفت و گاز این کشور هستند. ایران مقام اول جهان را در پنجمین منابع طبیعی ، در مین های چهارم و در زمینه نفت و گاز کسب می کند ، اما اهمیت نفت برای ایران نه تنها مربوط به ذخایر اثبات شده است ، بلکه ریشه های آن در تاریخ و تمدن این سرزمین در هم تنیده است.
با نگاهی به پیشینه تاریخی نفت در ایران ، از مسجد سولیمان و زکریا رازی گرفته تا باستانی و بحرام چابین ، پورموهمدی نقش برجسته ایران را در شناخت و بهره برداری از روغن به یاد می آورد ، گفت: “کلمه روغن وارد زبان های دیگر شده است و یک شهادت برای پیشگام ایران در این زمینه است.”
وی با تأکید بر این که این پیشینه غنی ممکن است نسل جوان را برای بازسازی موقعیت شایسته ایران القا کند ، وی به مشکلات قبلی سرمایه گذاران در میدان نفتی اشاره کرد و گفت که فرآیندهای پیچیده و طولانی و نرخ پایین بازده سرمایه در مقایسه با کشورهای منطقه از جمله موانعی برای جذب سرمایه گذاری است. قراردادهای گذشته معمولاً نرخ بازده حدود 1 تا 2 درصد داشتند ، در حالی که موازی سازی بین دستگاه ها باعث سردرگمی سرمایه گذاران شد. خوشبختانه امروز ، با همکاری سازمان برنامه ریزی و بودجه و وزارت نفت ، مسیر اصلاح این رویه ها آغاز شده است.
مشوق های مالیاتی
رئیس سازمان بودجه و بودجه دولت با اشاره به قطعنامه جدید شورای اقتصادی تصویب شده در آستانه این رویداد ، گفت: امسال که به عنوان “سرمایه گذاری برای تولید” نامگذاری شده است ، نرخ بازده داخلی پروژه ها از 2 به 5 درصد به 5 ٪ افزایش یافته است تا نرخ مالی سرمایه گذاران را افزایش دهد.
پورمهامدی گفت: یكی از نقاط عطف این قطعنامه ، احتمال سرمایه گذاران برای بهرهمندی از مازاد فناوری و سرعت اجرای پروژه ها است و افزود: شركت نفت ملی ایران مجاز است در صورت تحقق بیشتر از فرضیات قرارداد ، مازاد را تخصیص دهد. آژانس حسابرسی همچنین موظف است استانداردهای روشن شدن درآمد آینده را تدوین کند تا سرمایه گذاران بتوانند با تکیه بر این درآمدها از ابزارهای مالی استفاده کنند.
وی همچنین مشوق های مالیاتی را در چارچوب ماده 7 قانون برنامه توسعه هفتم در زمینه نفت و گاز اعلام کرد و گفت که این مشوق ها ، به ویژه در مناطق کمتر از حد ، می توانند مشوق های سرمایه گذاری را افزایش دهند. دولت در تلاش است تا روند اعطای این معافیت ها را تسهیل و هدایت کند.
فرآیندهای سرمایه گذاری در نفت را تسهیل کنید
رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه از فرآیندهای اجرایی طولانی مدت انتقاد کرد: برخی از قراردادهای نفتی در کشور تا سه سال و نیم طول می کشد. براساس قطعنامه اخیر ، شرکت ملی نفت ایران موظف بود کل روند مذاکره را تا نهایی شدن قرارداد در حداکثر چهار ماه انجام دهد. این چهار ماه شامل دو ماه مذاکره مفهومی و دو ماه فنی و نهایی خواهد بود.
پورمهامدی در ادامه به اصلاح فرآیندهای اداری برای تسهیل سرمایه گذاری در پروژه های صنعت نفت اشاره کرد و گفت: “در بعضی موارد ، نیاز به ترک تشریفات مناقصه وجود دارد.” بر این اساس ، سازمان برنامه ریزی و بودجه موافقت کرد که کل این روند از زمان دریافت مستندات از شرکت ملی نفت ایران تا تصویب شورای اقتصادی تا یک ماه طول می کشد.
وی افزود: در این مدت ، بررسی های متخصص در دفتر تخصصی ، کمیسیون شورای اقتصادی و در نهایت خود شورا باید به سرعت و با شدت انجام شود ، اما اگر ابهام باشد ، روند مستثنی است ، اما باید با یک قانون خاص نیز مدیریت شود. “
روند تأیید یا رد احتمال تولید داخلی کالا شفاف می شود
رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه گفت که برای تسریع در اجرای پروژه ها ، توافق شد که یک برنامه توجیهی را به سازمان برنامه ارائه دهیم ، تا هر دو روند در همان ماه پیگیری و نهایی شوند.
پورمهامدی به نیاز به هماهنگی بین آژانس های مربوطه اشاره کرد و گفت که دستگاه هایی مانند محیط زیست ، گمرک و شورای امور مالی نیز ملزم به ارائه نظر نهایی خود در حداکثر چهار هفته هستند. ما مکانیسم هایی را برای تسریع در این همکاری ها تدوین می کنیم.
وی گفت که یکی دیگر از چالش های سرمایه گذاری ، سرمایه گذاری در امکان تولید داخلی تجهیزات بود و گفت: در مواردی که ابهام در مورد تولید داخلی وجود داشته باشد ، روند تصمیم گیری تصمیم گرفته شده است. بر این اساس ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت موظف است مکانیسم خاصی را تدوین کرده و آن را به شورای اقتصادی ارسال کند تا روند تصویب یا رد تولید داخلی کالاها شفاف و قابل پیش بینی باشد.
سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز را تسهیل کنید
رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه گفت: “پروژه هایی به ارزش بیش از 5 میلیارد دلار در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته اند ، اما دیدگاه ما فراتر از نفت و گاز است.” بسته های سرمایه گذاری در زمینه های معادن ، محیط زیست ، حمل و نقل ، بنادر و حتی ایجاد شهرهای جدید تدوین شده است.
پورمهامدی با اشاره به نیاز کشور برای توسعه زیرساخت های حمل و نقل و محیط زیست ، اضافه کرد: ایران به فرودگاه های جدید ، ناوگان هوایی ، حمل و نقل عمومی شهری ، خطوط ریلی بالا ، بنادر جدید و تالاب نیاز دارد. ما آماده همکاری با شرکتهای علاقه مند داخلی و خارجی هستیم.
وی تأکید کرد: “این آماده است که شرکت ها در زمینه های نفت و گاز سرمایه گذاری کنند تا دوباره در توسعه زیرساخت های کشور سرمایه گذاری کنند.” این یک فرصت متقابل برای منافع مشترک است.
پایان پیام/
منبع : میزان