لزوم رفع موانع ساختاری و تسریع در اجرای توافقهای ایران و روسیه

به گفته شانا ، Mohsen Paknejad امروز (جمعه ، 5 مه) در جلسه محدود هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و فدراسیون روسیه ، با قدردانی از میزبانی دولت روسیه و مردم ، بر اهمیت حداکثر رساندن ظرفیت های موجود در تقویت سطح روابط اقتصادی و تجاری بین دو کشور تأکید کرد.
وی افزود: “من امیدوارم که جلسه هجدهمین اجلاس با تلاش و هم افزایی احزاب ایرانی و روسی منجر به حذف محدودیت ها و چالش های ساختاری موجود شود و روابط دو جانبه با توجه به ظرفیت بالای ایران و روسیه ، سطح مطلوب و مناسب دو کشور بزرگ را ارتقا بخشد.”
پیمان مشارکت جامع ؛ افق روشن
این سند با اشاره به امضای پیمان جامع مشارکت استراتژیک توسط روسای جمهور ایران و روسیه و تأیید آن در مجمع دوما و روسیه فوقانی ، این سند را گامی مهم در ارتقاء روابط دو جانبه با یک سطح جدید ، طولانی مدت و استراتژیک دانست.
پاکخاد ابراز امیدواری کرد که با تأیید توافق نامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در مجمع مشورتی اسلامی و اجرای آن در تاریخ 5 ماه مه ، این پایه و اساس را برای از بین بردن موانع تجاری برای کشورهای عضو این اتحادیه ، به ویژه فدراسیون روسیه فراهم کند.
همکاری بانکی ؛ کلید تسهیل تجارت و سرمایه گذاری
وی گفت ، با اشاره به همکاری و توافق های بین بانکهای مرکزی ایران و روسیه در سالهای اخیر ، ارتباط شبکه پیام رسان مالی و سیستم های پرداخت کارت دو کشور گامی مؤثر در تسهیل سرمایه گذاری و افزایش حجم تجارت است.
گسترش این همکاری ها در زمینه های مربوط به انتقال تجربیات به کشورهای دوستانه و نهادهای بین المللی مانند Brix و سازمان همکاری شانگهای می تواند باعث افزایش مقاومت اقتصادی ایران -روسی در برابر تهدیدهای خارجی و تقویت نزدیکی استراتژیک دو کشور شود.
پاکخاد بر نقش مهم برگزاری یک کمیسیون منظم همکاری اقتصادی ایران -روسی تأکید کرد و گفت که این ساختار مبنای خوبی برای توسعه همکاری در زمینه هایی مانند انرژی ، مالی ، بانکی ، سرمایه گذاری ، حمل و نقل ، کشاورزی ، هسته ای و سایر مناطق فراهم کرده است.
وی افزود: رفع موانع برای توسعه همکاری های دو جانبه و تدوین استراتژی های جدید برای گسترش تعامل باید در دستور کار جدی بخش های دولتی و خصوصی دو کشور باشد ، چه در چارچوب کمیسیون و چه در تعامل دو جانبه.
نیاز
پاکخد تأکید کرد که نیاز به پیگیری منسجم برای اجرای توافق نامه ها ، با بیان اینکه: نظارت مداوم بر روی پروژه ها ، شناسایی و از بین بردن موانع داخلی و ناسازگاری بین آژانس های دو کشور باید توسط دبیرخانه کمیسیون مشترک هر دو طرف دنبال شود.
وزیر نفت ابراز امیدواری کرد که همکاری های دو جانبه به بهترین شکل ممکن انجام شود و ایران و روسیه بتوانند در مسیر توسعه پایدار و منافع مشترک از ظرفیت های یکدیگر بهره مند شوند.
پایان پیام/
منبع : میزان