اخبار استانی

شاخص مرگ و میر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد ۵۰ درصد کاهش یافت

به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر عباس علی‌زاده روز دوشنبه در این خصوص افزود: کاهش نرخ مرگ و میر (شاخص مورتالیتی) نوزادان با وزن کمتر از هزار گرم در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد نتیجه تلاش‌ها و زحمات تیم پزشکی و پرستاری بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان این مرکز درمانی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: یکی از اهداف مهم بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان(NICU) این مرکز درمانی افزایش میزان بقای نوزادان بسیار کم وزن و نارس است که خوشبختانه این بخش با ظرفیت ۱۴ تخت ، توان پذیرش نوزادان نارس متولد شده از هفته بیست و پنجم بارداری را داراست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد علاوه بر نوزادان متولد شده در این مرکز درمانی با تعداد ۷۰۰ نوزاد در سال و ماهانه حدود میانگین ۶۰ نوزاد بستری می‌شوند همچنین نوزادان نارس متولد شده در سایر بیمارستان‌های مشهد و شهرستان‌های مجاور نیز برای ادامه درمان پذیرش می‌شوند.

علی زاده افزود: در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد، سالانه ۷۰۰ نوزادان متولد شده و ماهانه به طور میانگین ۶۰ نوزاد بستری می‌شوند که علاوه بر آن در این بخش نوزادان نارس متولد شده در سایر بیمارستان‌های مشهد و شهرستان‌های مجاور نیز برای ادامه درمان پذیرش می‌شوند.

وی با بیان این که تولد نوزاد نارس یکی از مشکلات عمده بهداشتی محسوب می‌شود و از شایع‌ترین علل مرگ‌ نوزادان نارس است ادامه داد: علاوه بر مسایل درمانی، انجام اقداماتی نظیر مراقبت آغوشی، تسکین درد، حمایت و مراقبت معنوی، مشکلات شبکیه نوزادان نارس (رتینوپاتی) برای جلوگیری از نابینایی آنان و استفاده از بانک شیر مادر از دیگر خدماتی است که در این مرکز ارائه می‌شود.

رییس بخش نوزادان بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد گفت: از علل تولد نوزاد نارس می‌توان به بارداری در سنین بالا و پایین، بارداری دوقلو یا بیشتر، بارداری با روش‌های کمک باروری، بیماری‌های عفونی در مادر، مشکلات رحم یا گردن رحم، پارگی پیش از موعد پرده‌های جنینی، مصرف الکل، سیگار و مواد مخدر، بیماری‌های مادر مثل دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و کلیوی، مصرف داروهای غیرمجاز حین بارداری و مشاغل سخت و طاقت‌ فرسای مادر و همچنین سبک زندگی مادر اشاره کرد.

علی زاده افزود: این نوزادان در معرض عوارض زیادی از جمله سندرم زجر تنفسی، بیماری‌های مزمن ریوی، خونریزی داخل بطنی مغزی، عوارض ذهنی و عصبی درازمدت، و اختلال تکامل حسی-عصبی و اختلالات چشمی قرار دارند لذا به دلیل عدم کارایی و تکامل سیستم‌های بدن، این نوزادان نیازمند مراقبت‌های بیشتری هستند که لازم است در بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بستری شوند.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۷ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و دانشکده‌ علوم پزشکی تربت‌جام است.

بیمارستان شهید هاشمی نژاد مشهد یکی از بیمارستان‌های هیات امنایی و زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که در شمال شرق و منطقه طلاب این شهر واقع است و تنها مرکز درمان دولتی در منطقه محروم این شهر به شمار می‌رود.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا