دنیای فناوری

موفقیت پژوهشگران شریف برای حفظ سلامت محیط زیست

به گزارش روز سه‌شنبه دانشگاه صنعتی شریف، اکسیژن خواهی شیمیایی آب یا همان (COD) Chemical Oxygen Demand یکی از مهم‌ترین شاخص‌های سنجش کیفیت آب اعم از آب‌های آشامیدنی، فاضلاب‌ها و پساب‌هاست.

این شاخص نشان‌دهنده میزان آلودگی‌های آلی موجود در آب از جمله روغن‌ها، آفت‌کش‌ها، سموم و کودهای شیمیایی است. به عبارت دیگر اکسیژن برای اکسیداسیون ترکیبات آلی موجود در آب بسیار مورد نیاز است و نقش مهمی در کنترل آلودگی منابع آبی، تصفیه‌خانه‌های فاضلاب و صنایع مختلف ایفا می‌کند.

بر همین اساس، اندازه‌گیری دقیق COD، گامی اساسی در جهت حفظ سلامت محیط زیست و رعایت استانداردهای بین‌المللی محسوب می‌شود.

بنا بر این گزارش؛ تیم تحقیقاتی شرکت دانش بنیان پارس سنجش نوآور شریف مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با هدایت هادی پرستار شهری عضو هیات علمی دانشکده شیمی و با همکاری شرکت آب منطقه‌ای تهران موفق به تولید ویال‌های آماده مصرف اندازه‌گیری COD شده است.

پرستار در این خصوص گفت: این محصول با دقت و تکرارپذیری کاملاً قابل مقایسه با نمونه‌های خارجی طراحی شده و توانسته است کیفیت بالایی در نتایج آزمایشگاهی ارائه دهد.

وی افزود: دقت و تکرارپذیری بالا در سطح استانداردهای بین‌المللی، سهولت استفاده و تسریع فرآیند اندازه‌گیری، کاهش قابل توجه مصرف مواد شیمیایی خطرناک و بهبود ایمنی کاربر و کاهش تولید پسماندهای آلاینده و کمک به حفاظت از محیط زیست از جمله ویژگی‌های برجسته این ویال‌ها است.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: این معرف توسط کمپانی هک (Hach) که یک کمپانی معتبر آمریکایی است تولید و با قیمت بالایی به فروش می‌رسد. در حال حاضر محصول تولید شده در دانشگاه صنعتی شریف با داشتن کیفیتی قابل رقابت با نمونه خارجی و با یک سوم قیمت نمونه خارجی تولید و به بازار عرضه شده است.

موفقیت پژوهشگران شریف برای حفظ سلامت محیط زیست

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا