دنیای فناوری

درخشش نوآوری در دومین روز از اینوتکس ۲۰۲۵

به گزارش گروه علمی ایرنا، این پنج محصول برتر فناورانه کشور، امروز چهارشنبه؛ دهم اردیبهشت‌ماه با حضور محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی و مهدی صفاری‌نیا رئیس منطقه بین‌المللی نوآوری ایران رونمایی شد.

دستگاه اتوماتیک پیوند درختان

«دستگاه اتوماتیک پیوند درختان» که به همت یک شرکت دانش‌بنیان تولید شده است، با بهره‌گیری از سیستم مکاترونیکی و کنترل الکترونیکی، پیوندک‌های یکسان و بدون خطا را با سرعت و دقت بالا تولید می‌کند و جایگزین روش‌های سنتی شده است.

این شرکت با تکیه بر تیم متخصصین خود در زمینه‌های مختلف مهندسی و مدیریت پروژه، از سال ۱۳۹۷ به عنوان شرکت دانش‌بنیان در حوزه ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته الکترونیک، رباتیک و نرم‌افزار شناخته شده و در راستای توسعه فناوری‌های نوین فعالیت می‌کند.

پلتفرم دوقلوی دیجیتال

«پلتفرم دوقلوی دیجیتال» که به همت یکی دیگر از دانش‌بنیان‌ها در کشور تولید شده است، با بهره‌گیری از فناوری پیشرفته، مدل‌های دیجیتالی دقیق از دارایی‌ها و فرآیندهای صنعتی ایجاد می‌کند و از طریق ۶ زیرمحصول تخصصی، امکان پایش، تحلیل و بهینه‌سازی لحظه‌ای عملیات را فراهم می‌سازد و به کاهش هزینه ها و افزایش بهره‌وری منجر می‌شود.

معماری باز و ماژولار این محصول، پیاده‌سازی تدریجی و انطباق با زیرساخت‌های موجود را تسهیل می‌کند. این شرکت از سال ۱۴۰۲، فعالیت خود را در حوزه فناوری‌های پیشرفته و تحول دیجیتال آغاز کرده است.

درخشش نوآوری در دومین روز از اینوتکس ۲۰۲۵

باتری لیتیم یون پیشرفته

صنعت باتری‌های لیتیوم‌یون محصول دیگری است که به همت فناوران کشور تولید شده به طوری‌که با توسعه خودروهای الکترونیکی و تجدیدپذیر، نقش کلیدی در حفظ محیط زیست، ایجاد ارزش افزوده و فرصت‌های شغلی دارد و طول عمر و ظرفیت بالای از مزیت‌های این محصول محسوب می‌شود.

این شرکت در سال ۱۴۰۰ با هدف بومی‌سازی باتری‌های لیتیوم‌یون پیشرفته تاسیس و موفق به انتقال دانش فنی این حوزه شده است.

رزین کروماتوگرافی خالص‌سازی پلاسمای خون

رزین کروماتوگرافی محصول دیگر دانش‌بنیان‌های کشورمان است که برای خالص‌سازی پلاسمای خونی انسان به کار گرفته می‌شود. این محصولات پیشرفته در صنایع پایین‌دستی داروهای ضدسرطان قرار می‌گیرند. از این رو، بومی‌سازی و رفع انحصار خارجی این مواد راهبردی در زیست‌فناوری پزشکی نقش حیاتی ایفا می‌کند.

این شرکت از سال ۱۳۹۶ در پارک علم و فناوری آذربایجان غربی مستقر است.

سیستم کنترل پایش وضعیت ماشین‌آلات دوار

این سیستم نیز که به همت یک مجموعه دانش‌بنیان طراحی و تولید شده با پایش پیوسته دما، لرزش و سرعت، از ماشین‌آلات محافظت می‌کند و با داشتن کارت‌های مانیتورینگ متنوع، ابزارهای تحلیل روند، ثبت داده با سرعت بالا، تنظیمات هشدار و پروتکل‌های ارتباطی امن ارائه می‌دهد.

این شرکت در سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و با تولید محصولات مورد تایید برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و عملکرد پایدار آنها، در سامانه AVL وزارت نفت نیز پذیرفته شده است.

به گزارش ایرنا، نمایشگاه بین‌المللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۵) از نهم اردیبهشت در محل پارک فناوری پردیس آغاز به کار کرد و به مدت چهار روز پذیرای بازدیدکنندگان است.

اینوتکس که امسال سیزدهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد، یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فناوری در منطقه به شمار می‌آید و هر ساله میزبان طیف گسترده‌ای از شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها، مراکز نوآوری، نهادهای حمایتی و سرمایه‌گذاران است.

حضور بیش از ۵۰۰ مجموعه نوآور

در این دوره از نمایشگاه، بیش از ۵۰۰ مجموعه نوآور از ایران و کشورهای دیگر شرکت دارند و بخش‌هایی همچون «اینوتکس پیچ» (رقابت استارتاپی)، «استیج اصلی» (سخنرانی‌های تاثیرگذار)، نشست‌های تخصصی، جلسات انتقال تجربه (Mentoring) و نمایشگاه محصولات فناورانه برپاست.

علاوه بر معرفی تازه‌ترین فناوری‌ها در حوزه‌هایی نظیر هوش مصنوعی، انرژی‌های نو، فناوری پزشکی و اینترنت اشیا، کارگاه‌های آموزشی متنوعی نیز برای علاقه‌مندان و فعالان کسب‌وکار برگزار می‌شود.

در این دوره از اینوتکس، فناوری هوش‌مصنوعی جایگاه ویژه‌ای دارد. بخش قابل توجهی از غرفه‌های نمایشگاه به معرفی محصولات، خدمات و راهکارهای مبتنی بر هوش مصنوعی اختصاص یافته است. استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلفی چون هوش مصنوعی پزشکی، پردازش زبان طبیعی، بینایی ماشین، رباتیک و تحلیل داده‌های کلان (Big Data) به ارائه نوآوری‌های خود می‌پردازند.

همچنین، در قالب نشست‌ها و کارگاه‌های تخصصی، موضوعاتی نظیر فرصت‌ها و چالش‌های هوش‌مصنوعی در ایران، هوش مصنوعی مولد (Generative AI) و کاربردهای آن در صنایع مختلف مورد بحث قرار می‌گیرد.

برگزاری جلسات ویژه‌ با حضور استادان برجسته، متخصصان و کارآفرینان حوزه هوش مصنوعی، فرصت مناسبی برای علاقه‌مندان ایجاد می‌کند تا از تازه‌ترین تحولات این فناوری در سطح ملی و بین‌المللی آگاه شوند و ارتباطات حرفه‌ای خود را گسترش دهند.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا