افزایش شدید مصرف آب در کشور در پی افزایش دمای هوا

عباس آلیبادی ، در دیدار با مدیران صنعت آب و آب کل کشور ، در مورد وضعیت آب در کشور و تهران هشدار داد در مورد اهمیت پیشرفت دقیق و به موقع پروژه های آب اضطراری در سراسر کشور و گفت: “امروز ما برای پیشبرد این پروژه ها با بودجه روبرو هستیم.”
خاورمیانه
وی با اشاره به جلسه با معاون اول رئیس جمهور ، رئیس سازمان برنامه ریزی و بودجه و برخی از وزرای چهاردهم دولت در مورد آب ، وی افزود: “ما در این جلسه با یک بحران آب جهانی روبرو هستیم ، در این گزارش که خاورمیانه کانون این بحران است که نشانگر وضعیت نگران کننده در ایران است.”
وزیر انرژی تأکید کرد: “ما باید از این آدرس ها استفاده کنیم و اقدامات را جدی در دستور کار قرار دهیم.”
علی آبادی همچنین به اهمیت آب در آیات الهی به عنوان یک زندگی و مواد ارزشمند اشاره کرد: این زمانی است که این زندگی به عنوان کمترین ماده با ارزش استفاده می شود.
وی افزود: تمام پروژه های اساسی صنعت آب و آب در حال بهبود وضعیت موجود است و افزود: این امر با افزایش مقاومت همراه بوده است ، اما هیچ یک از مشکلات و چالش های صنعت آب کشور اساساً برطرف نمی شود. در چنین شرایطی ، ما باید با تکیه بر استراتژی های طولانی مدت به توسعه پایدار کشور اعتماد کنیم.
علی آبادی همچنین ابراز نگرانی در مورد بارگیری جمعیت در تهران ، مشهاد و سایر کلانشهرها در این کشور ، افزود: توسعه صنعت و بارگیری جمعیت نیاز به آبرسانی دارد.
بازیافت آب با استفاده از فن آوری های جدید در دستور کار
وی تأکید کرد که مسئله بازیافت آب باید با استفاده از فناوری های جدید در دستور کار قرار گیرد و تأکید کند: اولین اقدام جدی برای مقابله با این امر ، بازیافت آب است. متأسفانه بازیافت آب در کشور به همان اندازه به طور جدی اجرا نمی شود. در بسیاری از شهرهای کشور ، از آب تصفیه شده برای آبیاری فضای سبز استفاده نمی شود.
افزایش 3.5 درجه در میانگین دمای هوای کشور در مقایسه با سال گذشته
وی در ادامه به افزایش دمای هوای جهانی و ایران و تأثیر آن بر افزایش مصرف آب اشاره کرد: اکنون که در اواسط ماه مه هستیم ، حالت های دمای هوای کشور حاکی از افزایش 3.5 درجه در مقایسه با سال گذشته است. در همین حال ، دمای هوا در مقایسه با گذشته 3.5 درجه افزایش یافته بود. بنابراین ، در دو سال گذشته ، ما با افزایش 2 درجه دمای هوا نسبت به میانگین قبلی افزایش یافته ایم.
به گفته عضو کابینه چهاردهم ، میزان دمای هوا در برخی از شهرهای کشور افزایش می یابد ، اکنون تا 5 بار افزایش یافته است که با افزایش مصرف آب همراه است.
وی چالش دیگر صنعت آب را به عنوان خشک کردن بیشتر چاه های آب ذکر کرد و افزود که از کل چاه های مجاز ، تعداد قابل توجهی از خشک شده و بسیاری دیگر در عمق 2 متر خشک شده اند.
آب تجدید پذیر سالانه این کشور به 2 میلیارد متر مکعب رسیده است
وزیر انرژی گفت که آب تجدید پذیر سالانه از 2 میلیارد متر مکعب به 2 میلیارد متر مکعب 2 درصد افزایش یافته است ، افزود: این سالی است که آب تجدید پذیر سالانه در کشور در زمان 5 میلیارد متر مکعب بوده است.
علی آبادی در ادامه اظهار داشت که آب ثروت بین نسلی است و تصمیمات استراتژیک برای مدیریت آن باید اتخاذ شود: امروز حجم آب در سد لاتیان و سد کاراج به ترتیب 2 میلیون متر مکعب و 2 میلیون متر مکعب است.
بارگیری جمعیت در کلانشهرها این روزها صنعت آب
وی گفت: در چنین شرایطی باید از جمعیت جلوگیری شود و آب را هدر داد.
وزیر انرژی بر معرفی فناوری جدید در زمینه تولید آب شیرین با کمترین مصرف انرژی و کیفیت بالا تأکید کرد و گفت که برنامه های اختلال در آب باید فوراً اجرا شود ، اما لازم است از تلاش های ویژه برای مدیریت آب شیرین و آب استفاده شود.
علی آبادی به ترویج پروژه های بلند مدت ، بازیافت آب و کاهش مصرف آب به عنوان سه طرف اصلی چالش صنعت آب کشور در شرایط فعلی ادامه داد و گفت که باید توجه ویژه ای به اقتصاد آب شود.
وی سرانه مصرف آب را برای هرگونه نیاز به ایرانی به شرایط آب و هوایی و منابع آب موجود کشور توصیف کرد و خاطرنشان کرد: امروز موضوع زندگی مربوط به سلامتی است و سرانه مصرف آب باید مطابق با شرایط منابع آب کشور باشد.
پایان پیام/
منبع : میزان