دنیای فناوری

حضور ۱۵ پژوهشگر پراستناد یک و ۲ درصد برتر جهان در پژوهشگاه پلیمر

مرتضی احسانی که به تازگی به عنوان سرپرست از سوی وزیرعلوم حکم انتصاب دریافت کرده، روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به تشریح برنامه های آتی این پژوهشگاه در راستای اجرای فصل ۲۰ برنامه هفتم پیشرفت پرداخت و افزود: در راستای ارتقای بودجه تحقیق و توسعه به ۲ درصد از تولید ناخالص ملی باید حداکثر بهره برداری از ظرفیت‌ها و حمایت‌های قانونی بند ت ماده ۱۱ و ماده ۱۳ قانون حمایت از تولید دانش بنیان را داشته باشیم.

وی ادامه داد: همچنین در موضوع سهم محصولات با فناوری متوسط به بالا از تولید ناخالص داخلی باید به تقویت طرح های فن آورانه مورد نیاز بازار پرداخت.

عضو هیات علمی پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی که یکی از ۲۸ پژوهشگاه تابعه وزارت علوم است، افزود: سرانه سالانه مقالات نمایه شده در پایگاه‌های استنادی بین‌المللی به هیات علمی بر اساس این برنامه باید پژوهانه تحقیقاتی اعضای هیات علمی در راستای افزایش کمی و کیفی مقالات را ارتقا داد.

احسانی تصریح کرد: از دیگر اقدامات این پژوهشگاه در سال ۱۴۰۴ افزایش رتبه کشوردر جهان از لحاظ تعداد اختراعات ثبت شده خارجی است که برای کسب منابع مالی با مشارکت شرکت‌های خصوصی تلاش می‌کنیم.

وی در ادامه رشد فروش کالاها و خدمات دانش بنیان ازتولید ناخالص داخلی با هدف تقویت شرکت‌های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد و افزایش حمایت‌های مادی و معنوی،‌ افزایش سالانه درآمد قراردادهای پژوهشی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها در ایجاد ارتباط مستمر با صنایع و تقویت کلینیک صنعت را از دیگر برنامه‌های پیشرو نام برد.

رئیس پژوهشگاه پلیمر گفت: سهم آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای در تمام زیر نظام‌های آموزش عالی و تمام مقاطع بر اساس نیازهای جامعه و اصلاح برنامه های درسی با رویکرد افزایش مهارت های حرفه‌ای دنبال می‌شود و علاوه بر آن رشته‌های جدید پرکاربرد و میان رشته‌ای هم تعریف خواهد شد.

احسانی این پژوهشگاه را در افق ۱۴۰۴ موسسه‌ای با اعتبار ملی و بین‌المللی، پیشرو در پژوهش، فناوری، فروش محصولات دانش بنیان و برخوردار از درآمد پایدار تعریف و افزایش دوره‌های آموزش مهارتی، دانشجویان خارجی و افزایش تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه های کشورهای همسایه را ازدیگر برنامه های پیش روی پژوهشگاه بیان کرد.

حضور ۱۵ پژوهشگر پراستناد یک و ۲ درصد برتر جهان

وی از دستاوردهای این پژوهشگاه را حضور ۱۵ پژوهشگر پراستناد یک و ۲ درصد برتر جهان دانست و اظهار داشت: مژگان زندی و سماحه سجادی در فهرست پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر جهان و محمدجلال ظهوریان مهر، حسینعلی خنکدار، مرحوم پروفسور مهدی باریکانی، علی اکبر یوسفی، حمید یگانه، شهرام مهدی پورعطائی و میر حمیدرضا قریشی، محمدتقی خراسانی، هنگامه هنرکار، نعیمه بحری، کوروش کبیری، محمد عطایی و محمد قشقایی در زمره ۱۳ پژوهشگر برتر ۲ درصد جهان قراردارند.

۱۷۴ طرح تحقیقاتی کاربردی تقاضامحور

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران درباره وضعیت پژوهش، فناوری و همکاری‌های بین‌المللی گفت: در طرح های تحقیقاتی کاربردی تقاضامحور درون و برون سازمانی در سال گذشته در مجموع ۱۷۴ طرح داشتیم که طرح‌های درون سازمانی ۶۲ و برون سازمانی۱۱۲ طرح بوده است.

احسانی تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان فعال پژوهشگاه در سال ۱۴۰۳ با مشارکت موسسه را ۲ شرکت و به شکل مستقل هم ۳۶ شرکت عنوان کرد.

وی با ارایه آماری از فارغ التحصیلان شاخص پژوهشگاه به عنوان سرآمدان علمی و صنعتی در سال گذشته اظهار داشت: این پژوهشگاه ۸۴۹ دانش‌آموخته در مقطع کارشناسی ارشد و ۲۱۹ دانش آموخته در مقطع دکتری دارد و تعداد دانشجویان در حال تحصیل در مقطع ارشد ۹۵ دانشجو و در مقطع دکتری هم ۱۲۱ نفر هستند.

عضو هیات علمی این پژوهشگاه تعداد ثبت اختراع داخلی در حیطه پژوهش در سال گذشته را ۱۵ طرح عنوان و تعداد اعضای هیات علمی را ۷۰ عضو و اعضای غیرهیات علمی را ۱۵۴ عضو اعلام کرد.

۷۰ عضو هیات علمی و ۱۵۴ عضو غیرهیات علمی

احسانی در تکمیل این بخش گفت: از بین ۷۰ عضو هیات علمی ۲۰ استادیار، ۲۷ دانشیار و ۱۹ استاد و چهار مربی و از بین ۱۵۴ عضو غیرهیات علمی ۵۲ نفر در قالب قراردادی، چهار نفر پیمانی و ۷۵ عضو رسمی هستند. در عین حال این پژوهشگاه با سه معاونت دارای ۱۵ گروه پژوهشی، سه پژوهشکده، ۲۲ آزمایشگاه، ۱۱ کارگاه و ۹۰ شرکت است.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا