آثار منفی فساد بر اقتصاد کشور؛ از کاهش مشارکت مردم در برنامههای اقتصادی تا ایجاد مانع برای اشتغالزایی

پرونده گروه Rostami با ایجاد شبکه ای از شرکت های مختلف ، از جمله بانک پارسین ، بانک ملی ، بانک Sepah ، بانک توسعه صادرات و بانک تجارت ، بخش بزرگی از این تسهیلات را به خارج از کشور منتقل کرده و بخش اعظم این امکانات را به خارج از کشور منتقل کرده است.
پرونده این گروه در ماه آوریل در شاخه دوم جرم ویژه جرم اقتصادی تهران آغاز شد.
طبق کیفرخواست صادر شده توسط اتهامات متهمان ، اختلال در مقیاس بزرگ در سیستم اقتصادی ، سیستم پولی و ارزهای خارجی عمدتاً از طریق قاچاق منابع ارزی دریافت شده از بانکهای کشور در قالب قراردادهای غیرواقعی قاچاق می شد و با ارائه اسناد پیام رسان برای به دست آوردن میلیون ها تاسیسات ارز.
در سال 6 ، پس از برگزاری بسیاری از جلسات کارشناسی و قضایی صدور قسمت اول این پرونده شد
در بخش اول این پرونده ، دادگاه محمد رستامی صفا را به پنج سال زندان ، محرومیت از هرگونه خدمات دولتی و رد املاک در شبکه بانکی این کشور محکوم کرد. متهمان دیگر نیز به حبس طولانی مدت و همچنین رأی بیش از 5 تریلیون دلار به نفع شبکه بانکی محکوم شدند.
قسمت دوم پرونده گروه Rostami چند روز پیش ، در شعبه دوم تحقیقات ویژه دادگاه جرایم در سیستم اقتصادی دولت ، متهمان به رد همان ارز و ارزش تسهیلات روز و روز ، از جمله تورم توسط بانک محکوم شدند.
طبق حكم دادگاه ، متهمان كل ارز دریافت شده و معادل ارزش روز تسهیلات ریالی را در حق بانکهای ملی ، پارسی ، تجارت و توسعه صادرات و توسعه سپاه در 1.2 یورو ، 2.9 دلار ، 2.1.1 ، 2.8.1.1.1.1.1 rials كاندیدند.
تأثیر مواردی مانند گروه Rostami بر معیشت مردم
اردشیر گراند ، استاد دانشگاه ، در مصاحبه ای با مقدار وی با اشاره به تأثیرات منفی این پرونده بر اقتصاد ملی ، گفت: عدم بازپرداخت و منابع مالی در چنین مواردی تأثیر مستقیمی بر معیشت مردم دارد.
وی ادامه داد: “هنگامی که منابع ارزی کشور به درستی مدیریت نمی شود و در جهت درست سرمایه گذاری یا تجارت قرار نمی گیرد ، فرصت های ارزش افزوده افزوده و اشتغال از بین می رود.”
به گفته گراند ، این اثرات ویران کننده تری دارد ، به ویژه برای نسل جوان که به فرصت های شغلی و اقتصادی نیاز دارند.
استاد دانشگاه به تأثیر چنین مواردی بر اعتماد به نفس عمومی اشاره کرد و گفت که چنین مواردی باعث احساس بی عدالتی در جامعه می شود و سرمایه اجتماعی کشور را نابود می کند.
وی ادامه داد: کاهش اعتماد عمومی به سازمان های دولتی می تواند منجر به کاهش مشارکت عمومی در برنامه های اقتصادی شود که این یک مانع جدی برای توسعه اقتصادی کشور است.
بررسی نقش قوه قضاییه در بازگرداندن اعتماد عمومی
در بخش دیگری از اظهارات خود ، گراند به اقدامات قوه قضاییه اشاره کرد و افزود که صدور احکام تعیین کننده در چنین مواردی می تواند به بازگرداندن اعتماد به نفس عمومی کمک کند ، مشروط بر اینکه افراد بتوانند اطمینان حاصل کنند که این روند عدالت است.
وی تأکید کرد: شفافیت در روند کار و اجرای جملات عامل اصلی در تقویت اعتماد عمومی به سازمان های قضایی و اجرایی کشور است.
استاد دانشگاه به نقاط ضعف سیستم بانکی اشاره کرد: متأسفانه نقاط ضعف سیستم های بانکی در بانک ها منجر به چنین مواردی شده است.
وی افزود: “مگر اینکه مکانیسم نظارت دقیق در سیستم بانکی وجود نداشته باشد و مسئولیت مدیران بانکی افزایش نیافته باشد ، امکان تکرار چنین مواردی وجود دارد.”
گراند بر لزوم تجدید نظر در مکانیسم های نظارت تأکید کرد و گفت: “فرمولاسیون و اجرای مکانیسم های نظارت دقیق تر در سیستم بانکی ، افزایش مسئولیت مدیران و شفافیت فرآیندهای مالی می تواند از تکرار چنین مواردی در آینده جلوگیری کند.”
به گفته استاد دانشگاه ، همکاری های همکاری قضایی ، بانک مرکزی و آژانس های نظارت ضروری هستند.
پایان پیام/
منبع : میزان