بهداشت و خانواده

حمایت از صنعت دارو حمایت واقعی از مردم است

به گزارش ایرنا، مهدی پیرصالحی روز سه‌شنبه در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه فرآورده‌های دارویی (فارمکس خاورمیانه) ابراز امیدواری کرد که برگزاری این نمایشگاه‌ها به ارتقای صنعت و استفاده از دانش بین المللی و حوزه صادرات کمک کند.

وی توضیح داد: بیش از ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز کشور از نظر تعداد در صنعت داخلی تامین و تولید می‌شود و حدود ۸۲ درصد از نظر ارزش در داخل تولید می‌شود که تنها بخش محدودی از داروها وارداتی است.

پیرصالحی افزود: ارزش داروهایی که داخل کشور تولید می‌شود، حدود ۷۰۰ میلیون دلار ارزبری دارد و یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار ارز نیز برای ۱۸ درصد مابقی استفاده می‌شود.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: مواد اولیه تولید داروها نیز از ارزش افزوده بالایی برخوردارند و سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌تواند نیازهای کشور را به‌خوبی تأمین کند.

به گفته وی، سازمان غذا و دارو متعهد به حمایت از تولید داخلی است و این حمایت پایدارترین روش برای دسترسی مردم به دارو و کالاهای سلامت محسوب می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: برای تحقق شعار سال در حوزه صنعت مواد اولیه و دارو سازی به کمک سازمان مدیریت و برنامه، بانک مرکزی و بانک‌های عامل، وزارت صمت، نیاز داریم و در حال حاضر نیز همراهی خوبی از سوی این نهادها داریم.

پیرصالحی تصریح کرد: تمام تلاش سازمان غذا و دارو کمک به تولید است و مسئولیت حمایت از مردم و سلامت آنان را برعهده داریم و باید سلامت کشور را تامین کنیم و اگر نتوانیم از تولید کشور حمایت کنیم، حتما توان این را نخواهیم داشت که نیازهای دارویی را تامین کنیم.

وی با تاکید بر حمایت از صنایع داخلی افزود: در حمایت از صنعت ما را متهم می‌کنند که بیشتر گرایش به صنعت داریم تا مردم اما فکر می‌کنیم حمایت از صنعت، حمایت واقعی از مردم است زیرا اگر صنعت مواد اولیه دارو و داروسازی مورد حمایت نباشند، مردم دچار مشکل می‌شوند.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: ارزش افزوده در مواد اولیه و تولید داخل است و باید بتوانیم سرمایه‌گذار جدید جذب کنیم و نیازهای کشور را خودمان تامین کنیم.

یه گفته وی، برنامه‌ریزی‌های کشور و قانون برنامه هفتم پیشرفت سازمان غذا و دارو را مکلف کرده است که در حوزه دارو یک میلیارد دلار صادرات داشته باشد و این میزان با مقدار صادرات کنونی، تفاوت معناداری دارد؛ بنابراین باید به سمت افزایش صادرات برویم. این افزایش صادرات الزاماتی دارد و باید کارهای اولیه آن را برای صنعت انجام دهیم. 

۵۰درصد طلب سال گذشته حوزه دارو هنوز پرداخت نشده است

وی، نقدینگی در این صنعت و چرخش نقدینگی را از جمله مشکلات موجود عنوان کرد و گفت: حدود ۵۰ درصد عقب افتادگی با کمک همه نهادهای ذیربط جبران کردیم اما هنوز نیمی از این طلب‌ها در حوزه دارو باقی مانده و باید به دنبال منابع پایدار باشیم.

معاون وزیر بهداشت درباره قیمت گذاری دارو گفت: در این زمینه هم جایی که لازم است باید قیمت‌ها متعادل شود تا صنعت بتواند ادامه حیات داشته باشد زیرا راه پیشرفت کشور از حوزه تولید می‌گذرد.

پیرصالحی تاکید کرد: امروز بیش از ۶۲۰۰ ای آر سی (پروانه بهداشتی) در حوزه مواد اولیه، بسته‌بندی و جانبی داریم و به آن افتخار می‌کنیم.

وی، با اشاره به برگزاری نمایشگاه دارویی فارمکس تاکید کرد: حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در نمایشگاه و تعریف همکاری‌های چند جانبه آنها از جمله مزایای این رویداد است که باید از این ظرفیت‌ها بیشتر استفاده شود.

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه‌داد: یکی از دغدغه‌های این سازمان کیفیت تولیدات و داروهای وارداتی است و نظارت بر کیفیت وظیفه سازمان غذا و دارو به شمار می‌آید و سعی می‌کنیم در این راه همراه و همکار صنعت باشیم تا رشد بهتری داشته باشد. 

تشکیل کارگروه صنعت دارو

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت نیز در آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه فرآوردهای دارویی (فارمکس خاورمیانه) اظهار کرد: همه سیاست‌ها باید روی میز سیاستمدار صنعتی باشد که در راستای حمایت از تولید و صنعت در داخل کشور استفاده کند.

ابراهیم شیخ تصریح کرد: محدودیت‌هایی در این صنعت داریم که به سرعت باید آنها را کاهش دهیم. تسریع در ترخیص کالاها از گمرکات، تامین برق صنایع با توجه به حساسیت محصول تولیدی از جمله مواردی است که باید مورد توجه باشد.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت ادامه‌داد: کارگروه ملی صنعت دارو هفته آینده تشکیل می‌شود و مسائل این صنعت را بیشتر دنبال می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، آیین افتتاح هفتمین نمایشگاه فرآورده‌های دارویی (فارمکس خاورمیانه) امروز سه‌شنبه ۲۳ با حضور مهدی پیرصالحی معاون وزیر بهداشت، مسئولان سازمان غذا و دارو و جمعی از پزشکان و دروسازان و سفیران کشورهای نیکاراگوئه و کوبا، کاردار سفارت سوئیس، رایزن‌ کشورهای ترکیه، افغانستان و عراق و دستیار اول سفارت روسیه و مشارکت ۵۰۶ شرکت دارویی برگزار شد تا بخشی از توانمندی‌های زنجیره تامین دارو به نمایش گذاشته شود.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا