نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی در اصفهان آغاز شد

به گزارش ایرنا، این جشنواره از امروز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه با حضور فنآفرینان، طراحان کسب و کار، کارآفرینان، سرمایهگذاران، متخصصان و مسوولان آغاز و در پایان آن، به برگزیدگان نهایی در بخشهای مختلف، جایزه اهدا خواهد شد.
در این دوره، ۴۳۷ طرح از ۳۰ استان برای شرکت در جشنواره ثبتنام کردند که در نهایت ۲۲۱ طرح از ۲۵ استان کشور به مرحله نهایی راه یافتند. استانهای حاضر در مرحله نهایی شامل آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد هستند.
این جشنواره در ۲ بخش اصلی مسابقهای و غیر مسابقهای برگزار می شود که در بخش مسابقهای، طراحان کسب و کار و فنآفرینان نوپا و رشد یافته برای ارائه نوآورانهترین ایدهها، محصولات و خدمات فناورانه با یکدیگر رقابت میکنند.
در بخش طراحان کسب و کار، ۱۰۵ طرح فناورانه از ۲۲ استان و هفت شرکت به مرحله نهایی راه یافتهاند.
در بخش فنآفرینی و تجاری سازی فناوری نیز از میان ۶۲ طرح و ۱۸ ایده نوپا، هفت شرکت در مرحله نهایی با یکدیگر رقابت می کنند و از میان ۵۴ طرح و ۱۲ استان شرکت کننده در بخش رشدیافته فنآفرینی و تجاری سازی فناوری، ۱۰ شرکت به مرحله نهایی راه یافتهاند.
در بخش غیر مسابقهای، ضمن ایجاد بستری برای معرفی فرصتهای سرمایهگذاری، نمایشگاه فناوری با حضور شرکتهای فناور و دانشبنیان، مذاکرات دوجانبه (B2B) و نشستهای تخصصی برگزار میشود.
همچنین جوایز ویژهای مجموعاً به مبلغ ۲۴ میلیارد ریال برای حوزههای مختلف فناوری در نظر گرفته شده است که جزییات آن به شرح زیر است:
جایزه ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات: ۲۹ طرح از هشت استان، هفت شرکت در مرحله نهایی
جایزه ویژه پویانمایی: ۲۵ طرح از هشت استان، ۱۵ طرح فناورانه در مرحله نهایی
جایزه ویژه عماد: ۳۶ طرح از ۱۱ استان، ۶ شرکت در مرحله نهایی
جایزه ویژه مدیریت شهری: ۲۵ طرح از هفت استان، ۱۰ شرکت در مرحله نهایی
گام جشنواره شیخ بهایی به سوی بینالمللی شدن با حضور مهمانان خارجی و نمایندگان سازمان ملل
رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در حاشیه افتتاح نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیح بهایی به خبرنگار ایرنا گفت: نوزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی با حضور مهمانان خارجی، نمایندگان سازمانهای بینالمللی و برخی از سفرا، گامی مهم به سوی بینالمللی شدن این رویداد برداشته است.
سید مهدی ابطحی اظهار کرد: امسال جشنواره شیخ بهایی میزبان مهمانان خارجی از کشورهای مختلف از جمله نمایندگان کشور چین در گروه بریکس، سفیر سودان و معاون سفیر عربستان سعودی است.
وی با بیان اینکه نمایندگان برخی سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد مانند فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)، یونسکو (سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد) و برنامه عمران ملل متحد (UNDP) نیز در این دوره از جشنواره حضور دارند، افزود: این رویداد فرصتی فراهم کرده است تا این نهادهای بینالمللی با توانمندیها، نوآوریها و فناوریهای روز ایران از نزدیک آشنا شوند.
ابطحی ادامه داد: ویژهبرنامهای با عنوان «افق چشم انداز همکاری های علمی و فناوری ایران و جهان» در صبح روز نخست جشنواره برگزار می شود که در آن، آخرین دستاوردها و تکنولوژیهای فناورانه ایران به این مهمانان معرفی خواهد شد.
وی گفت: حضور این سطح از میهمانان خارجی و نهادهای بینالمللی در جشنواره، تفاوت اصلی آن با دورههای گذشته است و امیدواریم این روند، مقدمهای برای حرکت این رویداد معتبر به سوی جایگاه بینالمللی و نقشآفرینی در بازارهای جهانی فناوری باشد.
ربیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اهمیت دیپلماسی فناوری گفت: یکی از اهداف ما در سالهای آینده این است که جشنواره شیخ بهایی بهعنوان یک برند فناورانه ایرانی، بهصورت رسمی در تقویم رویدادهای بینالمللی نوآوری جای گیرد و زمینه تعامل فنآفرینان کشور با بازارهای منطقهای و جهانی فراهم شود.
منبع : ایرنا