سامانه «حامی» برای برخورد قانونی با مداخلهگران پزشکنما رونمایی شد

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمد رییس زاده رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور روز چهارشنبه در مراسم رونمایی از سامانه «حامی» با بیان اینکه مداخلات درمانی غیرمجاز چالش بزرگ برای نظام سلامت است گفت: مداخله گران امر درمان به مردم و جامعه پزشکی آسیب می رسانند.
وی با بیان اینکه سهم سلامت از تولید ناخالص ملی یک چهارم شده است، تصریح کرد: دسترسی مردم به حوزه درمان با افزایش تجهیزات و غیره سخت تر و در عین حال دسترسی مردم به این شبکههای مجازی بیشتر شده و این روند بازار آنها را داغ تر میکند.
رییس زاده تصریح کرد: برخی افراد از نظرات افراد غیرپزشک که در امر درمان مداخله می کنند، حمایت می کنند که این افراد سلامت عمومی جامعه را به خطر می اندازند.
وی اظهار کرد: همکاری بین بخشی سازمان نظام پزشکی با انجمن های پزشکی در مقابله با فعالیت مداخله گران امور درمانی ضروری است، در این زمینه با پلیس فتا نیز ارتباط داشته و مداخلات غیرمجاز را رصد و گزارش می کنیم.
رییس زاده تاکید کرد: برای مقابله با این مداخلات عزم ملی نیاز است زیرا اگر به این روند رسیدگی نشود به جامعه و حاکمیت آسیب می زند و حوزه سلامت کشور نیز عقب می ماند.
سید محمد میرخانی معاون امور اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی کشور نیز در این مراسم گفت: با رشد مداخلات غیرمجاز و فریبنده به خصوص در امور زیبایی، هرساله افراد زیادی جان خود را از دست می دهند و نگرانی خاصی در این زمینه وجود دارد.
وی اظهار کرد: تبلیغات زیادی در فضای مجازی به خصوص در اینستاگرام توسط شیادان ( پزشک نماها) انجام می شود و بسیاری مردم به دلیل ناآگاهی به دام آنها افتاده و بر اثر عوارض جبران ناپذیر اعمال جراحی به خصوص در حوزه زیبایی جان خود را از دست می دهند.
وی تصریح کرد: این شیادان همچنین علاوه بر تبلیغات در حوزه زیبایی، مردم را به روی آوردن خرافات تشویق می کنند که برای برخورد با این افراد سامانه حامی راه اندازی شده تا با کمک نهادهای انتظامی و قضایی داده های آنها را جمع آوری کرده و با متخلفان برخوردقانونی می شود.
میرخانی تصریح کرد: سامانه حامی در راستای حمایت از گزارش های مردم بوده که اطلاعات را در فضای مجازی رصد و پایش می کند و در ادامه به صورت یک گزارش به نهادهای مربوطه ارجاع میشود .
وی تصریح کرد: مردم می توانند با مراجعه به سایت سازمان نظام پزشکی کشور روی سامانه حامی کلیک کرده و اطلاعات مورد نظر را دریافت کنند.
معاون امور اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی کشور گفت: سازمان نظام پزشکی وظیفه صیانت از حقوق مردم و بعد پزشکان را بر عهده دارد، به همین دلیل نظارت بر مداخله غیرقانونی از اولویت های کار این سازمان بوده و با ایجاد سامانه حامی، با متخلفان برخورد شدید می شود زیرا فضای مجازی محیط کشت مداخله گران شده و جان مردم را به خطر می اندازند و حتی داروهای غیرقانونی عرضه می کنند.
وی تصریح کرد: با اصلاحیه قانون در سال ۷۹ مداخله گران درمانی جریمه مالی می شدند و پارسال با مصوبه هیات وزیران میزان این جریمه افزایش یافت اما این مجازات ها با توجه به خطر انداختن جان مردم، بازدارندگی ندارد.
میرخانی با اشاره به جراحی در مطب بدون داشتن هیچ صلاحیت طبی یا فروش داروهای گیاهی غیرمجاز در فضای مجازی تصریح کرد: باید مجازات حبس بدون تخفیف و بخشش برای این شیادان صورت گیرد زیرا بسیاری از این افراد تنبیه بلایی که بر سر مردم آوردند را حداقل یکبار لمس کنند.
وی اظهار داشت: مردم می توانند با مشاهده تبلیغات غیرمجاز در شبکه های مجازی لینک آنها را در سامانه حامی قرار دهند تا موارد بررسی و سپس به دستگاه قضایی ارجاع شود.
به گفته وی، در برخورد با مداخلات، کار اساسی را نهاد قضایی انجام می دهد، ما ضابط قضایی نیستیم، ما گزارش های مردمی در مورد تبلیغات و مداخلات زیبایی که به شکل هرمی فعالیت می کنند را بررسی می کنیم.
معاون امور اجتماعی و پارلمانی سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: برخی از افراد با فروختن داروی گیاهی و دمنوش ها شبکه بازی می کنند، این مسائل را ریشه یابی کرده و به دستگاه قضایی مشاوره می دهیم، هدف ما کمک به مردم است.
وی تاکید کرد: در این سامانه به افرادی که از این شیادان آسیب دیدند، مشورت حقوقی نیز داده می شود و هفته ای یکبار برای گزارش های مردمی در این زمینه کارگروه تشکیل می شود .
میرخانی خاطرنشان کرد: در این سامانه فقط به افرادی که غیرپزشک هستند و در امور درمان مداخله می کنند، رسیدگی می شود و به مداخلات جراحی های زیبایی بین رشته ای میان پزشکان مربوط نمی شود.
منبع : ایرنا