اخبار استانی

قول های دولتمردان به مردم کرمانشاه تاکنون کمتر عملی شده است

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی در نشست نخبگان، فرهیختگان و فعالان فرهنگی استان کرمانشاه با رئیس جمهور پزشکیان، به بیان برخی مشکلات و معضلات استان پرداخته و از رئیس دولت خواستار رسیدگی به مشکلات مردم و صدور چند دستور در زمینه توسعه استان کرمانشاه شد.

محمد رشیدی به وعده های عملی نشده دولتمردان در دوره های مختلف اشاره نمود و بیان کرد: هر مسوولی که به کرمانشاه آمده قولهایی داده که یا انجام نشده یا کمتر از بایدها عملی شده است. وی پالایشگاه آناهیتا را بعنوان مثال ذکر کرد و افزود این پالایشگاه از سال ۱۳۸۷ در دستور مصوبات تمامی رووسای جمهوری که به استان سفر کرده اند؛ قرار داشته اما تاکنون هیچ اتفاقی در این زمینه نیافتاده که امیدواریم در این سفر برای همیشه تعیین تکلیف شود.

عضو هیات رئیسه مجلس با بیان اینکه استان کرمانشاه هنوز دچار تبعات جنگ تحمیلی است؛ از اینکه به گفته او “کرمانشاه بیکارترین استان کشور است” در پیشگاه مردم ابراز شرمندگی نمود.

رشیدی خطاب به رئیس جمهور، مشکلات سرمایه گذاری استان کرمانشاه را یادآور شد و از پزشکیان خواست دستور احداث و سرمایه گذاری هلدینگ های بزرگ کشور در کرمانشاه را صادر کند.

وی با بیان برخی مشکلات زیرساختی و توسعه نیافتگی کرمانشاه؛ از ساخته نشدن قطعاتی از آزادراه تهران به کرمانشاه گلایه کرد و خواستار دستور رئیس دولت به منظور احداث راه آهن کرمانشاه به خسروی در این سفر استانی پزشکیان شد.

نماینده مردم شریف کرمانشاه اجرایی شدن راه آهن کرمانشاه – خسروی را وسیله ای برای توسعه کشور دانست و افزود: تکمیل زیرساخت ها برای ورود قطار سریع السیر باید مورد توجه قرار گیرد.

او همچنین به دیگر مسایل استان نظیر سامانه های گرمسیری و سردسیری پرداخت و از اجرایی نشدن مراحل آغازی یا پایانی آنها ابراز گلایه کرد. رشیدی در اینباره به پزشکیان گفت: سالهاست که در مساله سامانه های سردسیری اتفاقی نیفتاده و مراحل پایانی سامانه گرمسیری نیز بایستی تکمیل شود.

رشیدی در بخش دیگری از سخنان خود به مساله درمان و پزشکی استان نیز اشاره کرد و گفت: دانشگاه هایی با رتبه های عالی در استان وجود دارد اما دانشگاه علوم پزشکی ۴ هزار میلیارد تومان بدهی دارد که نیازمند توجه جدی است.

وی با انتقاد از آنچه که “اقتصاد دولتی مسموم” نامید؛ آنرا باعث فلج شدن اقتصاد و معیشت مردم دانسته و خصوصی سازی و عبور از اقتصاد دولتی را راه حل این مساله برشمرد.

عضو هیات رئیسه مجلس با تاکید بر اینکه مجلس طبق رهنمودهای رهبر انقلاب بیشترین همکاری را با دولت خواهد داشت؛ گفت: کشور دچار مشکلاتی است که به شما به ارث رسیده و حل این ناترازی ها حتما نیاز به خنثی سازی تحریم ها دارد.

به گزارش ایرنا؛ سامانه گرمسیری غرب کشور یک ابر پروژه با بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال هزینه است که قطعه اول آن در استان کرمانشاه قرار دارد و شامل مجموعه سدهای هیروی، شهدای ازگله، جامیشان، شرفشاه و تونل نوسود است که اشتغالزایی و رونق بخش تولید، افزایش سرانه درآمد، کمک به معیشت مرزنشینان و همچنین سیراب نمودن منطقه و مهار آب های مرزی از مزایای بزرگ این طرح است.

پالایشگاه کرمانشاه یا پالایشگاه نفت آناهیتا یک پالایشگاه نفت در استان کرمانشاه است که طرح ساخت آن در سال ۱۳۸۵ تصویب و عملیات ساخت آن از سال ۱۳۹۱ آغاز شده، ولی هنوز به اتمام نرسیده‌است.

پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکه‌ای آناهیتا آذر ۱۳۸۵ و در جریان دور اول سفر استانی دولت وقت به کرمانشاه با هدف جلوگیری از خام‌فروشی، رفع نیاز منطقه غرب کشور به فرآورده‌های نفتی به تصویب هیئت دولت رسید، اما در طول ۱۹ سال گذشته همواره با مشکلاتی مواجه بوده که مانع از افتتاح آن شده است. عملیات احداث این پالایشگاه در سال ۱۳۸۸ به دلیل عدم تأمین منابع مالی از سوی سهامداران به صورت کامل متوقف شد و هیئت مدیره پالایشگاه آناهیتا تصمیم به خاتمه قراردادهای منعقد شده با پیمانکاران این پروژه گرفتند.

لازم به ذکر است پالایشگاه آناهیتا در سفر رهبری به استان کرمانشاه در سال ۹۰ بسیار مورد توجه ایشان قرار گرفت و یکی از مصوبات سفر بود، اما باز هم تا سال ۹۴ و سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سکوت باقی ماند و در آن زمان و در آستانه انتخابات برای بار دوم کلنگ‌زنی شد.

محل این پترو پالایشگاه در استان کرمانشاه و کیلومتر ۱۵ اتوبان کرمانشاه-همدان، در زمینی به مساحت ۵۷۱ هکتار می باشد.

به گزارش ایرنا؛ راه آهن کرمانشاه – خسروی که یک پروژه استراتژیک است؛ میتواند دو مرز خسروی و پرویزخان را پوشش دهد و ظرفیت بالایی برای توسعه صادرات و ترانزیت با کشور عراق ایجاد کند. پروژه این خط ریلی بخشی از طرح ملی راه‌آهن غرب کشور است.

توافق احداث راه‌آهن اراک – کرمانشاه – خسروی – بغداد بین ایران و عراق، نیم قرن پیش در سال ۱۳۵۵ به تصویب مجالس دو کشور رسید که با وقوع جنگ بین دو کشور متوقف شد. پس از اتمام جنگ، این موضوع بارها مورد توافق دو کشور قرار گرفت که اولین مرتبه آن در دهه ۷۰ بود. عملیات اجرایی این طرح مجددا از سال‌ ۱۳۸۰ آغاز شد و بخش اراک تا ملایر در سال‌ ۱۳۸۹ و ملایر تا کرمانشاه در سال‌ ۱۳۹۷ به بهره‌برداری رسید. حتی در سال ۱۳۹۱ دولت در خصوص طرح احداث راه آهن کرمانشاه – خسروی، تضمین نامه ای با واحد پولی یورو، بنا به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و راه و شهرسازی و تایید بانک مرکزی، با امضای معاون اول رئیس جمهور وقت صادر کرد؛ اما بازهم خبری از عملیاتی شدن این پروژه و احداث این خط ریلی نشد. بخش پایانی مسیر به طول ۲۶۳‌کیلومتر از کرمانشاه تا مرز خسروی با گذشت ۳ دهه هنوز کامل نشده و بارها متوقف شده است.

رئیس جمهور عصر چهارشنبه در قالب سفر استانی به همراه ۱۰ عضو کابینه وارد استان کرمانشاه شد و تا عصر پنجشنبه میهمان مردم استان است.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا