قالیباف:حوزههای گردشگری و تجاری ایران و اندونزی باید تقویت شوند/ فلسطین، مسأله اصلی اجلاس مجالس اسلامی در دوره جدید

پورتان ماهارانی ، رئیس مجلس نمایندگان اندونزی امروز (پنجشنبه ، 21 مه 2008) با دکتر محمد بکرر غالیباف ، رئیس مجلس مشاوره اسلامی ، که در رئیس هیئت مدیره پارلمان برای شرکت در کنفرانس 19 اتحادیه بزرگان سازمان همکاری های اسلامی (PUIC) بود.
در ابتدای جلسه ، غالیباف ، آرزوی موفقیت برای دو کشور و قدردانی از اجلاس پویک ، که دارای مصوبات خوبی بود و مدیریت مناسب ما بود ، گفت: “ما اکنون در آستانه هفتاد و پنجمین سالگرد روابط بین دو کشور هستیم و یکی از فرصت های خوب که این جلسات است ، به ویژه در این زمینه از این جلسه است.
سخنگوی مجمع مشورتی اسلامی بیشتر به نقش مهم اندونزی در انسجام و تمامیت کشورهای اسلامی اشاره کرد: همه ما باید برای رفع چالش های کشورها کمک کنیم. غزه امروز بسیار دشوار است و ملت آن مظلوم است ، بنابراین قطعاً باید تفاوت عمده ای در اقدامات شما وجود داشته باشد که شما اکنون رئیس Puic هستید.
وی افزود: کمک به مظلوم و دفاع از صلح یکی از اقدامات شما است که باید انجام دهید و من برای شما آرزو می کنم در این مسیر موفقیت داشته باشید و ما تا حد امکان به شما کمک خواهیم کرد. “
غالیباف همچنان به عضویت اندونزی در بریکس تبریک گفت و افزود: با عضویت و ایران در اتحادیه بریکس ، در حال حاضر دو کشور اسلامی اندونزی ، ایران ، اتیوپی و مصر وجود دارد که نقطه عطفی برای کشورهای اسلامی است. بنابراین ، ما باید روابط دو جانبه را با این فرصت دنبال کنیم.
رئیس مجلس قانونگذاری در ادامه اظهار داشت كه فرصت روابط پارلمانی به ما كمك می كند تا روابط خود را با مسائل اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی دنبال كنیم و گفت: “ما آماده هستیم تا مبادلات لازم را در پارلمان ایران ، به ویژه گروه دوستی پارلمان ایران و اندونزی دنبال كنیم.”
وی همچنین به روابط تاریخی و طولانی مدت بین دو کشور ، موقعیت ایران و اندونزی به عنوان ژئوپلیتیک اشاره کرد و افزود: “شما در جنوب شرقی آسیا هستید و ما در دو نقطه استراتژیک در جنوب غربی آسیا هستیم که آن را به یک نقش اساسی در صلح و امنیت تبدیل می کند و فرصتی مناسب برای کشورهای اسلامی و سایر ملل است.” ما مسئولیت موقعیت هایی را که حقوق ملت در دست ماست ، مسئول هستیم ، بنابراین با توجه به شرایط دنیای امروز باید بتوانیم مسیر توسعه روابط را دنبال کنیم.
غالیباف تأکید کرد که بر اساس وظیفه مذهبی و انسانی باید از صلح ، صلح و عدالت حمایت کنیم و این وظیفه هر مسلمان و بشریت است: امروز ، برخی از جوامع جهان برای صلح و ثبات مختل کننده هستند و مثال پدیده رژیم صهیونیستی است که همه مقررات بین المللی را تضعیف می کند. سازمان ملل متحد بارها و بارها بر روی شهرک های رژیم صهیونیستی و شرایط جنگ در مجمع عمومی و شورای امنیت عمل کرده است ، اما آنها جلوی جنایات خود را علیه زنان ، کودکان و سالمندان نمی کنند.
رئیس مجلس قانونگذاری گفت: صهیونیست ها بیمارستان ها و مدارس را هدف قرار می دهند ، که همچنین یک بیمارستان اندونزی بود و می گوید: “امروز ، آب و غذا بر روی مردم غزه بسته شده است ؛ ما ، کشورهای اسلامی با ظرفیت های قانونی و سیاسی که داریم ، باید از این جنایات جلوگیری کنند و از جلوگیری از تلقیحات جلوگیری کنند و ما باید در مقابل یک رژیم قرار بگیریم که در تمام قوانین بین المللی و انسانی است.
وی با اشاره به اهمیت گردشگری در روابط بین ایران و اندونزی ، گفت: “این دو کشور دو جغرافیای مختلف دارند ، اما فرهنگ های نزدیک دارند ، بنابراین مجالس باید این فرصت را به دست بگیرند.” به تازگی ، مجمع مشاوره اسلامی مسئله تعرفه های ترجیحی در مورد روابط اقتصادی بین دو کشور را تصویب کرده است ، که فرصتی برای هر دو بازرگان برای کار در تجارت است.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور ما گفت: “این یکپارچگی است که همه ما به دنبال آن هستیم.” ما در هر جغرافیایی که در آن قرار دارند ، اولویت بندی کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی را در نظر می گیریم و ما آن را در زمینه مسائل سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ، اجتماعی و به ویژه گردشگری دنبال می کنیم.
وی در ادامه به اهمیت حمل و نقل در روابط دو کشور اشاره کرد: با توجه به فاصله طولانی بین دو کشور ، ما نیز باید این کار را در دستور کار قرار دهیم و راه های تسهیل رفت و آمد را بررسی کنیم.
سخنران پارلمان اندونزی: حمایت از پارلمان می تواند در تقویت روابط دولت مؤثر باشد
پاوان ماهارانی با اشاره به مجلس نمایندگان اندونزی ، همچنین بر اهمیت روابط ایران و اندونزی که از سال 6 آغاز شد ، تأکید کرد و گفت: “ما همیشه به دنبال دنیایی با روابط عادلانه هستیم و روابط خوبی بین رهبران ما در بخش های مختلف وجود دارد.” روابط پارلمانی بین دو کشور بسیار مثبت است و چنین جلساتی روابط دو جانبه را عمیق تر می کند.
رئیس مجلس نمایندگان اندونزی در ادامه اظهار داشت كه همکاری پارلمانی بین اندونزی و ایران می تواند به روابط دو جانبه كمك و تسهیل كند و گفت: “امروز جهان در وضعیت بی ثباتی قرار دارد ، بنابراین حمایت مجلس می تواند در تقویت روابط دولت مؤثر باشد.”
وی گفت: “این برای من است که سفر به ایران داشته باشم و از حمایت شما برای انجام این مأموریت به عنوان رئیس جمهور جدید کنفرانس نوزدهم PUIC استفاده کنم.”
در پایان ، رئیس مجلس نمایندگان اندونزی به اهمیت گردشگری و همکاری اقتصادی اشاره کرد: “ما این مسائل را با دولت خود دنبال می کنیم و ما از طریق سفارت اندونزی در تهران مسائل را دنبال می کنیم.”
در این جلسه همچنین با حضور محسن زنگان ، رئیس گروه دوستی پارلمان ایران و اندونزی ، کامران پولادی و محمد حسین محمد و ابولفازل آموی ، دستیار ویژه سخنران امور بین الملل برگزار شد.
پایان پیام/
منبع : میزان