بهداشت و خانواده

جراحی ایمن‌تر با استفاده از سیستم ناوبری و هوش مصنوعی محقق می‌شود

علی کاظمی دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار علم و آموزش ایرنا درباره ارائه محصولات این شرکت دانش بنیان در نمایشگاه آخرین دستاوردهای دانش بنیانی و دانشگاهی ایران در حاشیه دومین اجلاس وزیران علوم کشورهای اسلامی اظهار داشت: در دانشگاه علوم پزشکی تهران متخصصان یک‌شرکت دانش بنیان در سال ۹۰ موفق به تولید سیستم ناوبر شخصی یا نویگیشن جراحی شده‌ اند که با استفاده از سیستم ردگیری خود می‌تواند در هر لحظه، موقعیت ابزار جراحی را در تصاویر سی‌تی اسکن و یا ام آر آی بیمار به جراح نشان دهد تا بتواند اطلاع دقیقی از موقعیت ابزار خود داشته‌ باشد و جراحی را با دقت و آرامش بیشتری انجام دهد.

وی افزود: این ناوبری شخصی قادر است فرآیندهای جراحی تومورهای مغزی، جراحی‌های سینوس و قاعده جمجمه، نمونه برداری مغزی و جراحی ستون فقرات را با دقت و اطمینان بالا هدایت کند.

دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در جراحی با نویگیشن، هم محل دقیق ضایعه درون ساختارهای دستگاه اعصاب مرکزی (مغز و یا نخاع) مشخص می شود و هم ایمن ترین شیوه و مسیر برای جراحی اعصاب تعیین می شود.

کاظمی توضیح داد که ناوبری شخصی جراحی شبیه به جی پی اس تلفن همراه یا خودرو است. همان‌گونه که این سیستم‌ها ما را در یافتن مسیر درست راهنمایی می‌کنند، این سیستم نیز با استفاده از سیستم ردگیری خود می‌تواند در هر لحظه، موقعیت ابزار جراحی را در تصاویر سی‌تی اسکن و یا ام آر آی بیمار به جراح نشان دهد تا جراح بتواند اطلاع دقیقی از موقعیت ابزار خود داشته باشد و جراحی را با دقت و آرامش بیشتری انجام دهد.

صرفه‌جویی بیش از ۳۰ میلیارد یورویی با سیستم ناوبری شخصی

وی گفت که این دستگاه از سال ۹۰ تاکنون در بیمارستان‌ها در حال استفاده است که بیش از ۳۰ میلیون یورو آن هم در شرایط تحریم ها صرفه اقتصادی برای کشور داشته است.

دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآورشد: تاکنون ۱۱ هزار عمل جراحی موفق با این سیستم انجام شده است.

صادرات سیستم‌ نویگیش به چهار کشور

کاظمی ادامه داد: سیستم نویگیشن در بیش از ۱۰۰ بیمارستان مستقر است و۱۸۰ جراح از آن استفاده می کنند ‌و به کشورهای آلمان، روسیه، اکوادور و ترکیه هم صادر شده است.

دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گفت: اکنون این شرکت با استفاده از هوش مصنوعی در حال ساخت اژول‌هایی است که بتواند در جراحی مغز اطلاعات جامع تری را قبل از عمل در اختیار پزشک قرار دهد.

کاظمی گفت: اکنون در طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشجویان دکتری و ارشد با استفاده از هوش مصنوعی روی این طرح فعالیت می کنند که سامانه هوشمند تخصصی مدل سازی و نمایش سه بعدی ساختارهای حیاتی کبد با هوش مصنوعی نام دارد و به عنوان رساله یکی از دانشجویان دکتری است.

دومین اجلاس وزیران آموزش عالی کشورهای عضو سکوی گفت‌وگوی سازمان همکاری اسلامی موسوم به او.آی.سی روز یکشنبه در تهران گشایش یافت و همزمان با آن آخرین دستاوردهای دانشگاهی و دانش بنیانی به نمایش گذاشته شده است.

منبع : ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا