نمایشگاه فناوری اتیوپی ۲۰۲۵؛ سکویی برای مبادله دانش

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اتیوپی، «بارناباس مکونن» ناظر ملی «هویت دیجیتال» اتیوپی در این نمایشگاه به معرفی دستاوردهای کشور اتیوپی در حوزه هویت دیجیتال پرداخت. او خاطرنشان کرد که توسعه و گسترش سامانههای هویت دیجیتال، نقش مهمی در ساختن اقتصاد دیجیتال کشور و شتاب بخشیدن به توسعه ملی ایفا میکند.
بارناباس این ابتکار را به عنوان بزرگترین طرح در نوع خود در آفریقا توصیف کرد و گفت که برنامه هویت دیجیتال اتیوپی هفته آینده در بطور برجستهای در نمایشگاه و همایش «آیدی – فور افریکا» (ID-۴ Africa) عرضه و معرفی خواهد شد. نمایشگاه و همایش «آیدی-فور افریکا» که در سال ۲۰۱۴ پایهگذاری شده و نشست عمومی سالانه آن روزهای سهشنبه تا جمعه هفته جاری (۳۰ اردیبهشت تا دوم خرداد) در آدیسآبابا برگزار میشود، اقدامی به منظور کمک به کشورهای آفریقایی برای توسعه زیستبومهای هویتی مسئولانه و نیرومند برای پیشرفت اجتماعی و اقتصادی است. این رویداد به عنوان صدای آفریقا عمل میکند تا اطمینان حاصل شود که نیازها و واقعیتهای قاره آفریقا بخوبی در گفتمان جهانی درباره توسعه نمایندگی میشوند.
«مکونن تیکو» نماینده یک شرکت خصوصی اتیوپی در حوزه ساخت نرمافزار نیز در نمایشگاه فناوری اتیوپی ۲۰۲۵ از این رویداد به عنوان بازتابی از تواناییهای دیجتیالی رو به پیشرفت اتیوپی تجلیل کرد. او از تعهد دولت اتیوپی به بخش دیجیتال تقدیر کرد و اظهار داشت که حمایت دولت از شرکتهای خصوصی نقش مهمی در پیشرفتهای اخیر حوزه فناوری داشته است.
شرکت کنندگان در نمایشگاه فناوری اتیوپی ۲۰۲۵ همگی بر تعهد خود برای پیشرفت فناوری در این کشور مهم منطقه شاخ آفریقا تاکید و ابراز اطمینان کردند که تلاشهای مداوم آنان تاثیر معناداری بر محقق شدن «یک اتیوپی کاملا دیجیتال» خواهد داشت.
«دجینی هابتی» مسئول بخش «وب و فناوریهای کاربردی» در دفتر «نوآوری و توسعه فناوری» ایالت «امهره» اتیوپی اعلام کرد که گروه کارشناسی او چندین راه حل و فناوری کاربردی دیجیتال در این نمایشگاه عرضه کرده است.
وی خاطرنشان کرد که این راه حلهای ارائه شده شامل مواردی از قبیل فناوریهای اتاق هوشمند، دوربینهای مراقبتی دیجیتال نصب شده در طول دالانها (کریدورهای) توسعه، و نوآوریهای ادغام شده در پروژههای زیربنایی میشوند. این کارشناس اتیوپیایی خاطرنشان کرد: نمایشگاه فناوری اتیوپی این امکان را برای ما فراهم کرد تا پیشرفت خودمان را در منطقه امهره به نمایش بگذاریم و همچنین به بینش خوبی از مناطق دیگر کشور دست پیدا کنیم و این مبادله دانش نقش مهمی در حمایت از ابتکار ملی «اتیوپی دیجیتال» خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، کشور اتیوپی در منطقه شاخ آفریقا در شرق این قاره، با مساحتی حدود یک میلیون و ۱۰۴ هزار کیلومتر مربع و جمعیتی حدود ۱۳۲ میلیون نفر، دهمین کشور پرجمعیت جهان و دومین کشور پرجمعیت آفریقا پس از نیجریه است. حدود ۶۷ درصد جمعیت این کشور مسیحی و حدود ۳۱ درصد مسلمان هستند.
این کشور با وجود مشکلات و جنگ داخلی سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی، در سالهای اخیر در دولت «آبی احمد» نخست وزیر این کشور در تلاش است تا دوره جدیدی از اصلاحات و رشد و شکوفایی را آغاز کند. دولت اتیوپی در این چهارچوب برنامههایی برای توسعه فناوریهای دیجیتال در دستور کار دارد. در همین ارتباط ، وزارت حمل و نقل اتیوپی بتازگی مشارکتی را با شرکت «اتیو تلکام» با عنوان «تحول دیجیتال: نوسازی حمل و نقل و توانمندسازی هر سفر» برای نوسازی بخش حمل و نقل در اتیوپی آغاز کرد. هدف از این برنامه، ساختن یک حمل و نقل عمومی کارآمدتر، در دسترستر و ایمنتر از طریق نوآوریهای دیجیتال است.
منبع : ایرنا