رشد اقتصادی بدون بهرهوری پایدار نخواهد بود

به گفته شادا ، هوجات الله سیدی بر لزوم اعتماد به نفس سرمایه گذاران ، اجرای مدیریت شرکتها ، گزارشگری مالی و گزارش مدیریت دقیق در پانل تخصصی “سرمایه گذاری در تولید برای تولید” در چهاردهمین جشنواره ملی بهره وری تأکید کرد.
وی با اشاره به اینکه رشد پایدار اقتصادی سالها نگرانی اصلی کشور و مقامات بوده است ، وی گفت: “تعداد رشد اقتصاد 5 ٪ به یک رویای شیرین تبدیل شده است و همه ما می خواهیم در دستیابی به آن نقش داشته باشیم.” امسال سال هدف قرار دادن چشم انداز 5 ساله کشور است. جایی که ما اولین اقتصاد منطقه بودیم.
سیدیدی افزود: “بر اساس شاخص تولید ناخالص داخلی اسمی ، اقتصاد ایران اکنون در رده چهارم قرار دارد و در حالی که ما قبلاً با کشورهایی مانند عربستان سعودی و ترکیه رقابت کرده ایم ، این کشورها اکنون بیش از دو برابر تولید ناخالص داخلی ایران دارند و امارات متحده عربی در مکان سوم قرار دارد.” البته از نظر شاخص قدرت خرید ، اقتصاد ایران در رده سوم منطقه قرار دارد.
نقش بهره وری در شکل گیری سرمایه و رشد اقتصادی
رئیس بورس اوراق بهادار ادامه داد: “تئوری های معتبر اقتصادی در زمینه رشد ، دو عامل را” تشکیل سرمایه “و” بهره وری “در کانون خود قرار داده است. بدون سرمایه گذاری ، رشد اقتصادی امکان پذیر نیست و بدون بهره وری پایدار نخواهد بود.
وی با اشاره به چرخه های رشد کوتاه مدت که گاهی با افزایش صادرات نفت حاصل می شود ، گفت: “آنچه برای کشور مهم است دستیابی به رشد پایدار و پایدار است.” تجربه جهانی همچنین نشان داده است که رشد طولانی مدت بدون بهره وری امکان پذیر نیست. در مدلهای مختلف رشد ، از جمله مدل رشد انفرادی ، همچنین ثابت شده است که بدون بهره وری ، تشکیل سرمایه به تنهایی مؤثر نیست.
Sididi با بیان اینکه بهره وری و سرمایه گذاری با یکدیگر رابطه دو طرفه دارند ، تأکید کرد: سرمایه گذاری منجر به خرید تجهیزات و فناوری شده است و این باعث افزایش بهره وری می شود. در مقابل ، بهره وری بالا همچنین سرمایه گذاران را ترغیب می کند تا بیشتر شرکت کنند و مقیاس را ذخیره کنند ، که به نوبه خود باعث افزایش درآمد و ایجاد سرمایه جدید می شود.
مکان اصلی برای تشکیل سرمایه
وی مکان اصلی تشکیل سرمایه را در دراز مدت توصیف کرد و افزود: “در ادبیات مالی ، سرمایه گذاری های کوتاه مدت در بازار پول و سرمایه گذاری های بلند مدت در بازار سرمایه.” برای جذب سرمایه ، ما به سازوکارهایی نیاز داریم که اعتماد به نفس سرمایه گذار را بدست آورند ، که به حقوق سهامداران ، شفافیت در تقسیم سود و شناخت مالکیت نیاز دارد.
نقش بدن نظارتی
رئیس بورس اوراق بهادار با اشاره به نقش سرپرست در این زمینه ، گفت: “یکی از اصلی ترین وظایف سرپرست بازار سرمایه ، جذب سرمایه گذاران از طریق مکانیسم های نظارتی مؤثر است.” در همین راستا ، ابزارهایی مانند حاکمیت شرکت و گزارش ESG در بسیاری از کشورها توسعه یافته و برخی در ایران بومی سازی شده اند.
وی افزود: شکل گیری کمیته های تخصصی در ساختار شرکت و جدایی سیاست گذار از مجری به دستیابی بهتر به اهداف مدیریت شرکت کمک می کند. استانداردهای ESG ، که شامل ابعاد اجتماعی ، زیست محیطی و حاکمیتی است ، به شاخص های کمی و قابل اندازه گیری منتقل شده اند تا گزارش در این زمینه ملموس تر شود.
انتقال از تعاریف سنتی
سیدییدی با اشاره به اهمیت گزارش مدیریت دقیق در بازار سرمایه ایران گفت: “این گزارش باید نشان دهد که هزینه شرکت چگونه به دست آورده است و چه دستاوردهایی به دست آورده است.” از این نظر ، تعریف مجدد بهره وری و نحوه اندازه گیری آن نیز مهم است. زیرا برخی از تعاریف سنتی دیگر به نیازهای جدید پاسخگو نیستند.
در پایان ، وی ابراز امیدواری کرد که با ترویج بهره وری ، تقویت اعتماد به نفس سرمایه گذاران و توسعه زیرساخت های بازار سرمایه ، می تواند راه را برای رشد پایدار و تشکیل سرمایه بلند مدت هموار کند.
پایان پیام/
منبع : میزان