آرامش خاطر تولیدکنندگان و ۶۰۰ کارگر با ورود قوهقضاییه به مشکل معدن یورت

اختلافات چند ساله در شرکت ذغال سنگ شمال شرقی مین زمستان سرانجام با ورود قوه قضاییه گلستان ، به نتیجه رسید.
در حال حاضر ، معادن زغال سنگ در استان گلستان حدود 5 کارگر دارند و در سالهای اخیر به دلیل مشکلات مدیریتی ، تأخیر در پرداخت حقوق و ناامنی شغلی با چالش های جدی روبرو شده اند.
پس از ماهها درگیری بین سهامداران که منجر به تعلیق معدن زمستانی و مشکلات زیادی برای کارگران شد ، جلسه ای با همه ذینفعان قوه قضاییه استان برگزار شد.
در این جلسه توافق نامه ای حاصل شد که برگزاری توسعه معادن در ایران مسئولیت مدیریت سهام و مین را به عهده خواهد گرفت. این تصمیم ، ضمن حل و فصل اختلافات قدیمی ، نوید تغییر اساسی در معیشت کارگران و آینده معادن استان را می دهد.
هلدینگ جدید باید تعهدات خود را به درستی انجام دهد
در این رابطه ، ماه رمضان بحرانی ، رئیس صنعت ، معدن و خانه استان گلستان مقدار وی با توجه به نقش قوه قضاییه در حل مشکلات معدن زمستانی ، گفت: “ورود قوه قضاییه به مشکل این معدن یک نقطه عطف بود و نشان داد که قوه قضاییه می تواند صلح تولید کنندگان را فراهم کند ، مشروط بر اینکه هلدینگ جدید تعهدات خود را به درستی انجام دهد.”
وی با توصیف چالش های معدن زمستانی ، گفت: “این معدن با بسیاری از موارد از جمله فرسودگی تجهیزات ، عدم رعایت استانداردهای ایمنی و ضررهای مزمن سر و کار داشته است.”
رئیس خانه استان گلستان به عملکرد شرکت ذغال سنگ شمال شرقی اشاره کرد و افزود که این شرکت نه تنها رشته مالی خوبی ندارد ، بلکه منابع آن نیز متعلق به استان گلستان نبود. در حقیقت ، فقط نیروی کار ، فرسودگی و آلودگی محیط زیست برای ما باقی مانده است.
بحرامی با اشاره به مشکلات ساختاری معادن گفت: “متأسفانه ، معادن ما با روشهای کاملاً سنتی اداره می شوند و تجهیزات ما متعلق به ده ها سال قبل است و این مسائل باعث می شود مین ها حتی از خرده فروشان کوچک نیز کمتر باشند.”
وی به راه حل های اساسی برای حل مشکلات مین های استان اشاره کرد و گفت: “تخصیص سرپرستان مستقل و مستقل برای پیگیری دقیق برگزاری مصوبات و تعهدات ضروری است و سرپرستان باید مستقیماً به دستگاه قضایی گزارش دهند.”
بهرامی با اشاره به ضرورت نظارت مستمر بر عملکرد مواد معدنی ، گفت: “نظارت باید بر عملکرد جدید نگه داشته شود تا از تکرار مشکلات گذشته جلوگیری شود.”
رئیس مجلس استان گلستان به نقش پشتیبانی دولت اشاره کرد و گفت: “دولت باید بودجه ویژه ای را برای نوسازی معادن فرسوده فراهم کند.” این سرمایه گذاری برای افزایش بهره وری و ایمنی ضروری است.
پیشگیری از ارزش افزوده اضافه شده خام باعث ایجاد ارزش قابل توجهی می شود
بهرامی با اشاره به مشکل خام ، گفت: جلوگیری از نفت خام مواد معدنی و توسعه صنایع فرآوری در استان باید اولویت باشد. این باعث می شود ارزش افزوده قابل توجهی برای منطقه ایجاد شود.
وی بر توجه ویژه به مسائل کارگران تأکید کرد: “ایمنی کارگران معدن باید به عنوان یک کلید غیرقابل تفکیک برای همه برنامه ها در نظر گرفته شود.” سلامت و امنیت نیروی کار خط قرمز ما است.
رئیس خانه استان گلستان هشدار داد: “اگر نظارت دقیقی وجود نداشته باشد ، هلدینگ جدید می تواند تعهدات خود را پس از مدتی انجام دهد.” ما باید از اجرای مصوبات اطمینان حاصل کنیم.
پایان پیام/
منبع : میزان